Архів
П’ятниця,
21 грудня 2018 року

№ 98 (19645)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Салат із чорносливом

ДЛЯ приготування слід взяти 300 г курячого філе, 150 г твердого сиру, п’ять яєць, 150 г чорносливу, два кисло-солодких яблука, півсклянки очищених волоських горіхів, сіль, майонез за смаком.

Щоб прикрасити салат, потрібні зелень петрушки, зерна граната, консервована кукурудза, болгарський перець.

Куряче філе вимити, відварити в підсоленій воді до готовності протягом 30 хв. Потім остудити, нарізати невеликими кубиками або розібрати руками на волокна.

Чорнослив залити гарячою водою на 5-7 хвилин, обсушити, нарізати соломкою.

Яйця відварити круто, почистити, відокремити жовтки від білків. Білки натерти на крупній тертці, жовтки розім’яти виделкою. Волоські горіхи обсмажити на сухій сковороді, остудити і подрібнити. Яблука розрізати навпіл, видалити серцевину, натерти на крупній тертці. Твердий сир також натерти на крупній тертці.

Викласти підготовлені продукти на плоский таріль шарами, злегка змащуючи кожний майонезом: куряче філе — тертий сир — білки — горіхи — чорнослив — яблука — жовтки.

Для оздоблення із зелені петрушки, зерен граната і кукурудзи зробити вінок, а з болгарського перцю різних кольорів — запалені свічки і бант.

Версія для друку          До списку статтей

КОЛИСЬ ми вже писали про використання тирси в саду і на городі. Втім, переважно, що мінусів од її внесення більше, ніж плюсів. Однак досвід городників підказує, що боятися її використовувати, через те що підкислює ґрунт, не варто. На деяких (наголошуємо!) типах ґрунтів і деяких рельєфах вона просто незамінна. Поговоримо, в яких саме випадках доцільно застосовувати тирсу.

Скільки з’явилося новинок у кормах для птиці, а більшість господарів переконані: найкращим є те, що виростили в себе на городі. Ніякої тобі хімії, ніяких добавок, а яйця й тушки виходять такі, що хоч став на них знак якості. Що ж найбільше йде на користь нашим сокотушкам, піде мова в одному з матеріалів першого випуску 2019-го.

І так хочеться поділитись ще кількома оригінальними і разом із тим простими рецептами, які не вмістились у передноворічному куточку! Але ж попереду Старий Новий рік, Меланка, коли родина збереться за щедрим столом. Отут ми і станемо в пригоді господинькам. Складові цих страв недорогі, майже все має бути в коморі й погребі, а дещицю на оздоблення можна прикупити. Приготуйте, не пошкодуєте.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове