Архів
П’ятниця,
14 грудня 2018 року

№ 96 (19643)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта
  • За рубежем
Пристрасті за Brexit

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Терезі Мей вдалося зберегти посаду прем’єр-міністра.

Докладніше...
Стрільця досі шукають

ФРАНЦІЯ. Влада розглядає стрілянину у Страсбурзі як теракт.

Докладніше...
На передовій кібероборони

ПОЛЬЩА створила військові сили, які захищатимуть кіберпростір.

Докладніше...
Голодування на знак протесту

ІСПАНІЯ. Глава уряду Каталонії Кім Торра оголосив «голодний страйк».

Докладніше...
Президент порушив конституцію

МОЛДОВА. Президента Ігоря Додона відсторонили від посади. Цьогоріч уже вп’яте.

Докладніше...
Ще й близькосхідне НАТО

США та арабські країни обговорюють можливість створення антиіранського альянсу.

Докладніше...
Амбітні плани в космосі

КИТАЙ запустив перший у світі зонд для дослідження темного боку Місяця.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Олімпійська вітальня

Повернувся, щоб перемагати

Микола МОТОРНИЙ.

Фото автора.

Торік через травму гімнаст Олег Верняєв ледве «дотягнув» до завершення сезону. Втім, він спромігся на міжнародних змаганнях здобути медалі різних ґатунків. Зі своїм тренером Геннадієм Сартинським спортсмен докладно прорахував усі «за» та «проти» і вирішив, що треба «лягати під ніж» — без операції, можливо, й не однієї, успішну спортивну кар’єру продовжувати неможливо. Своїх симпатиків, а їх в Олега дуже багато у різних країнах, запевнив, що обов’язково повернеться наступної осені.

ПРОТЯГОМ кількох місяців Верняєв оперувався, а потім відновлювався в німецьких клініках. І ось його прізвище знову з’явилось у світових спортивних новинах. Так, цьогорічної осені на світовій першості в Досі (Катар) український гімнаст, чудово виконавши у фіналі на брусах свою комбінацію, виборов звання віце-чемпіона світу. Це вже четверта нагорода Верняєва світового рівня: окрім «срібла» на ЧС-2018 у Катарі, він здобував «золото» в Наньніну (2014) та срібні медалі на змаганнях у Глазго (2015) і Монреалі (2017). Крім того, в листопаді Верняєву не було рівних у вправах на брусах на Кубку світу в Котбусі (Німеччина), де він виборов медаль найвищого ґатунку.

Тож закономірно, що Національний олімпійський комітет України визнав його найкращим спортсменом листопада. За кількістю нагород Олег наздогнав титуловану фехтувальницю Ольгу Харлан. Відтепер в активі кожного з них по десять відзнак.

— Спеціально для Олега ми розробили ексклюзивний дизайн статуетки. На ній 10 маленьких зображень статуеток найкращого спортсмена місяця з датою отримання цієї нагороди та зображення всіх гімнастичних дисциплін (вправ) у чоловічій гімнастиці, — сказав під час традиційного вшанування найкращого спортсмена і тренера місяця президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка. — На останніх стартах наш сьогоднішній лауреат укотре підтвердив свій незламний характер і впевнено заявив про серйозні наміри та амбіції щодо подальшого олімпійського шляху. Вірю, що й надалі його супроводжуватимуть впевненість у своїх силах та міцне здоров’я, які сприятимуть черговим звершенням на шляху до олімпійського Токіо-2020.

Лауреати спортивного місяця висловили щирі слова вдячності НОК України. За словами Олега, для нього одержати цю ювілейну статуетку було великою приємністю. «Радий наздогнати Олю, — сказав лауреат. — У нас з нею щось на кшталт здорової конкуренції. Бажаю їй успіхів, але ми ще поборемося за нові перемоги в цій номінації».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Офіційно не «друзі»
Читати
Довше жити — довше працювати
Читати
Святкувати дорожче
Читати
«Досиджуватимуть» в Україні
Читати
Підвищення — автоматично
Читати
Захворюваність не спадає
Читати
Знайшли шпарину
Читати
З почином
Читати
Отримали європейські гроші
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове