Архів
П’ятниця,
14 грудня 2018 року

№ 96 (19643)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта
  • За рубежем
Пристрасті за Brexit

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Терезі Мей вдалося зберегти посаду прем’єр-міністра.

Докладніше...
Стрільця досі шукають

ФРАНЦІЯ. Влада розглядає стрілянину у Страсбурзі як теракт.

Докладніше...
На передовій кібероборони

ПОЛЬЩА створила військові сили, які захищатимуть кіберпростір.

Докладніше...
Голодування на знак протесту

ІСПАНІЯ. Глава уряду Каталонії Кім Торра оголосив «голодний страйк».

Докладніше...
Президент порушив конституцію

МОЛДОВА. Президента Ігоря Додона відсторонили від посади. Цьогоріч уже вп’яте.

Докладніше...
Ще й близькосхідне НАТО

США та арабські країни обговорюють можливість створення антиіранського альянсу.

Докладніше...
Амбітні плани в космосі

КИТАЙ запустив перший у світі зонд для дослідження темного боку Місяця.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Допекло

Відділення закривають, у передплаті відмовляють

Микола ЮРЧИШИН.

Недоречна оптимізація, непродумані експерименти, постійне підвищення тарифів — ось головні «досягнення» Ігоря Смілянського, відтоді як він став в. о. генерального директора публічного акціонерного товариства «Укрпошта». Все це виливається у великі проблеми — як для споживачів поштових послуг, так і для редакцій передплатних видань. Село без пошти, без листоноші, без свіжої газети — ось сумна перспектива, до якої веде політика поштового монополіста.

ПРО все це розповідають наші читачі у своїх листах та телефонуючи до редакції.

«Мені вже 82 роки, — пише житель села Тростинка Васильківського району Київщини Микола Павлович Нагленко. — Хотів передплатити «Сільські вісті» на І півріччя наступного року, але мені відмовили. Сказали, нікому буде носити, бо всіх листонош поскорочували. Як же я житиму без улюбленої газети?»

З цієї ж причини відмовили у передплаті шанувальникам «Сільських вістей» з інших районів області. Про це повідомили телефоном Надія Онищенко із села Середівка Згурівського, Любов Гончар із Розалівки Білоцерківського, Марія Довгуля із Мотовилівки Фастівського, Марія Цільніцька з Краснолісів Сквирського, Василь Савицький із Березни Володарського та Володимир Довгалюк зі Степового Тетіївського районів.

«У нас закрили поштове відділення, — обурюється жителька села Веселе Бахмацького району Чернігівщини Галина Гордієнко. — Так звана пересувна пошта, яка навідується до села раз у десять днів, нічого втішного не дала. Той, хто може ще ходити, вирушає до центру і стоїть по дві-три години у черзі, аби одержати пенсію чи газету. А старенькі, котрі ледь пересуваються по хаті, по суті, кинуті напризволяще. Представник пересувної пошти радить: не передплачуйте, мовляв, газет, то й у черзі стояти не будете. Треба покарати всіх тих реформаторів».

У подібній ситуації опинилися жителі Веселого Подолу Семенівського району, Лубен та Хоролу Полтавщини, Косарів Кам’янського району та міста Корсунь-Шевченківський Черкащини, селища Рокитне та села Журавлиха Ставищенського району Київщини, міст Баштанка на Миколаївщині та Запоріжжя. Про це повідомили передплатники «Сільських вістей».

Із запізненням півтора-два тижні, та й то не всі номери, надходять «Сільські вісті» Григорію Лозовому із села Бондурове Гайворонського району, Леонідові Терещенку із села Рівне Новоукраїнського, Петрові Зарицькому із села Бутівське Олександрійського, Петрові Давидюку та Миколі Бедрику із села Розсохуватець Новоархангельського, Олександрові Качуренку із села Криничуватка Устинівського районів Кіровоградщини й багатьом іншим передплатникам.

Поштове свавілля, застерігають фахівці медіаринку, може призвести до скорочення обсягів передплати друкованих видань на 30-40 відсотків. З огляду на те, що всі спроби керівників засобів масової інформації знайти спільну мову з паном Смілянським не мали успіху, Національна спілка журналістів України та колективи багатьох газет і журналів звернулися з відкритим листом до Президента України Петра Порошенка з вимогою звільнити І. Смілянського з посади генерального директора ПАТ «Укрпошта». Текст був надрукований у нашій газеті за 27 листопада.

Поки що офіційної відповіді не було. А тим часом останній телефонний дзвінок знаного в Україні художника з Полтави Г. А. Непоради просто приголомшив. Йому у 40-му відділенні зв’язку цього міста відмовили у передплаті «Сільських вістей» на І півріччя 2019 року, пославшись на те, що їм... заборонено передплачувати цю газету. Геннадій Антонович вважає, що це звичайнісінький саботаж проти народної газети і навіть готовий вийти на мітинг боротьби з таким свавіллям.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Офіційно не «друзі»
Читати
Довше жити — довше працювати
Читати
Святкувати дорожче
Читати
«Досиджуватимуть» в Україні
Читати
Підвищення — автоматично
Читати
Захворюваність не спадає
Читати
Знайшли шпарину
Читати
З почином
Читати
Отримали європейські гроші
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове