Архів
П’ятниця,
14 грудня 2018 року

№ 96 (19643)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Авітаміноз у птиці

ВЗИМКУ через скорочення раціону годівлі в курей може розвинутися гіповітаміноз. Брак вітамінів проявляється у вигляді розладів нервової системи: паралічу, в тому числі тремтіння, скорчення пальців, порушення координації. А ще часто трапляється відставання в рості, закидання голови, загальна слабкість. Усе це свідчить про нестачу вітаміну В2.

Коли у птиці анемія, то це вже дефіцит вітаміну В12. Хворіють як молоді, так і дорослі кури. У такої птиці спостерігаються затримка в рості, припинення яйцекладки. Кури стають млявими, часто присідають.

Щоб не сталося гіповітамінозу, з профілактичною метою курям слід згодовувати пророщене зерно, люцернове борошно, молочні відвійки, дріжджі та давати більше кормів, багатих на жири і протеїни, м’ясо-кісткове борошно, сухе молоко.

За ознак браку вітаміну В12 птицю доведеться лікувати синтетичним препаратом вітаміну В12 і антибіотиками.

Версія для друку          До списку статтей

ЦЕНТРАЛЬНОЮ темою наступного випуску стане догляд за бджолами у зимівнику. Що є найлютішим ворогом золотокрилих комах, скільки разів потрібно їх відвідувати, як прослуховувати вулики — про все це піде мова у статті. Однак основна робота пасічника у грудні пов’язана все ж не з бджолами, а в майстерні. Чим нагальним треба зайнятися, аби бути «у всеозброєнні»?

Здавалося, у садівника в цю пору клопотів нема — можна відпочивати і «підковуватись» теоретично. Ба ні, щойно зима трохи попустить, зручно буде знищувати шкідників саме тепер. Розповімо, з якими із них можна боротися, щоби вивільнити час навесні та влітку, коли тільки встигай і там, і тут.

Кілька років тримається мода на кімнатну рослину орхідею. Однак часто можна почути нарікання, що вона не цвіте (звісно, коли минає час після квітування купленого або подарованого вазона). Яке тільки піклування примхливиці не влаштовуєте — не хоче. Значить, потрібно вчинити навпаки — влаштувати їй стрес. Як саме, повідаємо.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове