Архів
П’ятниця,
7 грудня 2018 року

№ 94 (19641)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта
  • За рубежем
Зважили на протести

ФРАНЦІЯ. Уряд відклав підвищення податку на пальне через протести «жовтих жилетів».

Докладніше...
Зі скрипом, але процес пішов

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Євросоюз починає офіційну процедуру підписання угоди про умови Brexit.

Докладніше...
Відновили дипломатичну присутність

У СОМАЛІ знову відкрили своє посольство Сполучені Штати Америки.

Докладніше...
Широкомасштабна облава

ЄВРОПА і ПІВДЕННА АМЕРИКА. На цих континентах поліцейські спільно провели спец-операцію проти мафіозної групи «Ндрангета».

Докладніше...
Прогнозований результат

ШВЕЙЦАРІЯ. Президентом країни став Улі Маурер.

Докладніше...
Європейський вектор

ГРУЗІЯ. Новообраний президент країни відмовилась співробітничати з РФ.

Докладніше...
Доведеться відповісти

МАКЕДОНІЯ. Заарештовано екс-главу Служби безпеки.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Знай наших

«Дипломат миру» Софія Борсолюк

Віктор ЗЕЛЕНЮК.

м. Бар

Вінницької області.

Вона навчається в 7-Б класі Барської школи №3. Відмінниця й активістка громадського життя, постійна учасниця шкільного проекту «Школа, що виховує патріотів». Нещодавно Софія в складі дитячої делегації «дипломатів миру» побувала у Стамбулі, де на неї чекали надзвичайно цікаві зустрічі.

— ВРАЖЕННЯ і відчуття важко переказати, — ділиться спогадами дівчинка. — Особливо запам’яталася годинна аудієнція у Святійшого Вселенського Патріарха Варфоломія, яка наповнила мене незабутніми емоціями… А все почалося з того, що на початку навчального року до нашої школи завітали представники громадської спілки «Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» з презентацією «Книги Добра». Я відгукнулась на їхню пропозицію теж розповісти свою історію добра. Описала, як два роки тому у шкільній їдальні після уроків разом із учителями пекли смаколики для захисників України. Тоді було виготовлено 10 ящиків солодощів, які з листами і малюнками передали волонтеру Володимирові Маліцькому, щоб він їх доправив на фронт…

Творчу роботу Софії Борсолюк визнали найкращою в школі та надрукували в «Книзі Добра». У цей час під егідою благодійного фонду «Чисті серця» з Івано-Франківська організовувалася поїздка юних посланців миру до Святійшого Вселенського Патріарха Варфоломія, і Софію ввели до складу делегації.

— Вінницьку область у ній представляли, крім Софії, ще Аліна Гринік із Жмеринки, Аня Сидорук з Іллінців, Анастасія Горбунова з Гайсина і Володимир Щупко з Вінниці, — розповідає голова спілки Анатолій Слівінський. — А загалом у делегації було 70 дітей з усієї країни. Вони гідно виконали місію «дипломатів миру». Патріарх Варфоломій подарував кожному з нас хрестик, благословив і сказав, що думками завжди з Україною і молиться за неї.

— Від школи я передала Святійшому Патріарху вишитий рушник, а від своєї сім’ї — картину, створену бісером учителькою Вікторією Василівною Ворнік, на якій зображено державні символи України, — продовжує Софія. — Моя мама, Людмила Ігорівна, працює вчителькою молодших класів у нашій школі, а тато, Віталій Володимирович, викладає географію і біологію у Митківській школі, старша сестра Анастасія навчається у Вінницькому торгово-економічному інституті. У майбутньому хочу стати актрисою. А про Патріарха Варфоломія скажу таке: я побачила, що це дуже мудра людина, від нього йде невидиме тепло лагідності та спокою…

Після повернення зі Стамбула наступного ж дня Софія поїхала у Хмільник на регіональний конкурс духових оркестрів. Їхній колектив під керівництвом викладача Барської дитячої музичної школи Павла Якубчика посів перше місце. Четвертий рік дівчинка освоює гру на кларнеті. І досить таки успішно.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Держбюджет підписано
Читати
Новий вид допомоги
Читати
Запевняють, що не «бодяжать»
Читати
Клерикалізм посилюється
Читати
Тероризму меншає
Читати
Вишукують нові ресурси
Читати
Допомогу збільшено
Читати
«Аватарів» відсіюють
Читати
Розголошувати не можна
Читати
Втратили мільярди
Читати





Мал. А. Василенка.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове