Архів
П’ятниця,
7 грудня 2018 року

№ 94 (19641)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта
  • За рубежем
Зважили на протести

ФРАНЦІЯ. Уряд відклав підвищення податку на пальне через протести «жовтих жилетів».

Докладніше...
Зі скрипом, але процес пішов

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Євросоюз починає офіційну процедуру підписання угоди про умови Brexit.

Докладніше...
Відновили дипломатичну присутність

У СОМАЛІ знову відкрили своє посольство Сполучені Штати Америки.

Докладніше...
Широкомасштабна облава

ЄВРОПА і ПІВДЕННА АМЕРИКА. На цих континентах поліцейські спільно провели спец-операцію проти мафіозної групи «Ндрангета».

Докладніше...
Прогнозований результат

ШВЕЙЦАРІЯ. Президентом країни став Улі Маурер.

Докладніше...
Європейський вектор

ГРУЗІЯ. Новообраний президент країни відмовилась співробітничати з РФ.

Докладніше...
Доведеться відповісти

МАКЕДОНІЯ. Заарештовано екс-главу Служби безпеки.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Зелена аптека «Сільських вістей»

Золототисячник звичайний

Олександр КУРДЮК,

кандидат біологічних наук.

ОСНОВНОЮ лікарською сировиною є надземна частина (трава), котра містить алкалоїди, глікозиди, флавоноїди, органічні кислоти, ефірні масла, смоли.

Алкоголізм. Чотири частини золототисячника змішати з частиною полину, столову ложку збору залити склянкою окропу, відварити на слабкому вогні три-чотири хвилини, охолодити, процідити і приймати по столовій ложці тричі на день.

Виразка шлунка. Змішати одну частину трави золототисячника, чотири частини листя м’яти перцевої. Дві чайні ложки збору залити склянкою окропу, настояти не менш як годину, процідити і вживати по 200 мл тричі на день за півгодини до їди.

Діабет. 20 грамів подрібненої сухої трави золототисячника залити половиною склянки міцного алкоголю, настояти два тижні в затемненому прохолодному місці, процідити і пити по 30 крапель тричі на день за 20 хвилин до їди.

Гастрит. Суху траву розтерти на порох і приймати по одному-два грами тричі на день, запиваючи половиною склянки води.

Гепатит. Залити в термосі 30 грамів подрібненої трави золототисячника літром окропу, настояти не менш як годину, процідити і вживати по півсклянки тричі на день за півгодини до їди.

Глисти. Для видалення дрібних глистів у ділянці сліпої кишки змішати в рівних частинах із пижмом та цмином пісковим, 15 грамів цього збору залити склянкою окропу, настояти і приймати по столовій ложці три-чотири рази на день.

Недокрів’я. Чайну ложку подрібненої сухої трави золототисячника залити двома склянками окропу, настояти 10-12 хвилин, процідити і пити рівними частинами протягом дня.

Печінка. Для лікування хвороб печінки приймати по 1-1,5 грама сухої перетертої трави рослини тричі на день за годину до їди, запиваючи перевареною водою.

Підвищена кислотність. Змішати в рівних частинах траву золототисячника та звіробою, три столові ложки збору залити 500 мл окропу, настояти годину. Процідити і пити по 100-120 мл чотири рази на день.

Пологи. Відвар золототисячника із розрахунку 10 грамів на 200 мл окропу вживати у вигляді чаю. Він є збуджувальним та зміцнювальним засобом для пришвидшення пологів.

Рани та виразки шкіри. 10 грамів сухої трави залити половиною склянки рафінованої олії та такою ж кількістю білого вина. Млоїти на вогні 20 хвилин. Охолодити, настояти протягом тижня, процідити і наносити безпосередньо або у вигляді компресу на уражені місця.

Шлунковий збір. Змішати у рівних частинах траву золототисячника звичайного, квіти ромашки аптечної та подрібнений корінь валеріани лікарської. П’ять грамів збору залити склянкою окропу, настояти і приймати по чверті склянки три-чотири рази на день за півгодини до їди.

Холецистит. 20 грамів подрібненої трави залити літром окропу в термосі, настояти, процідити і вживати по 100 мл за 30-40 хвилин до їди.

Застереження. Можлива індивідуальна реакція на препарати золототисячника, тому бажано попередньо випробувати невелику кількість. Не рекомендують приймати препарати під час вагітності та у разі виразок 12-палої кишки і шлунка, гастритах з підвищеною кислотністю шлунка.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Держбюджет підписано
Читати
Новий вид допомоги
Читати
Запевняють, що не «бодяжать»
Читати
Клерикалізм посилюється
Читати
Тероризму меншає
Читати
Вишукують нові ресурси
Читати
Допомогу збільшено
Читати
«Аватарів» відсіюють
Читати
Розголошувати не можна
Читати
Втратили мільярди
Читати





Мал. А. Василенка.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове