Архів
П’ятниця,
7 грудня 2018 року

№ 94 (19641)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта
  • За рубежем
Зважили на протести

ФРАНЦІЯ. Уряд відклав підвищення податку на пальне через протести «жовтих жилетів».

Докладніше...
Зі скрипом, але процес пішов

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Євросоюз починає офіційну процедуру підписання угоди про умови Brexit.

Докладніше...
Відновили дипломатичну присутність

У СОМАЛІ знову відкрили своє посольство Сполучені Штати Америки.

Докладніше...
Широкомасштабна облава

ЄВРОПА і ПІВДЕННА АМЕРИКА. На цих континентах поліцейські спільно провели спец-операцію проти мафіозної групи «Ндрангета».

Докладніше...
Прогнозований результат

ШВЕЙЦАРІЯ. Президентом країни став Улі Маурер.

Докладніше...
Європейський вектор

ГРУЗІЯ. Новообраний президент країни відмовилась співробітничати з РФ.

Докладніше...
Доведеться відповісти

МАКЕДОНІЯ. Заарештовано екс-главу Служби безпеки.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • З приводу

У заокеанського менеджера інше бачення

Віталій НАЗАРЕНКО.

Нещодавно, представляючи нового керманича Чернігівської ОДА, Президент Петро Порошенко висловив свою позицію стосовно нововведень «Укрпошти».

«ЗАКРИТІ відділення пошти — відновити! Я звернувся з проханням до уряду відірвати від найбільш необхідних видатків і дати гроші «Укрпошті» для того, щоб зробити три речі. По-перше, не звільняти листонош і дати їм нормальні заробітні плати. По-друге, не закривати відділення в сільській місцевості. І по-третє — не підвищувати тариф на доставку пенсій», — повідав Петро Порошенко. За його словами, на ці потреби в ухваленому держбюджеті на 2019 рік передбачено півмільярда гривень.

Натомість думка генерального директора ПАТ «Укрпошта» Ігоря Смілянського не зовсім збігається з думкою Глави держави. В коментарі журналістам «UA: Чернігів» заокеанський менеджер висловив альтернативне президентському бачення замисленим ним реформам.

«Всі закладені в бюджеті гроші підуть на заробітні плати виробничому персоналу. Щодо кожного конкретного відділення: ми завжди вивчаємо ситуацію на місці й прий­маємо рішення, виходячи з низки факторів, — сказав Смілянський. — Ми сьогодні ведемо плідну роботу з Пенсійним фондом та Міністерством інфраструктури щодо механізму отримання 500 мільйонів гривень. Наразі трохи зарано коментувати результати цієї роботи. Можна лише сказати, що ми вдячні Президенту, бо завдяки його особистій увазі ці гроші з’явилися в бюджеті».

На запитання, чи відновлять роботу стаціонарні поштові відділення, які були закриті раніше, Ігор Смілянський відповів: «Укрпошта» не закривала відділень на Чернігівщині, а перевела їх (у невеликих селах) на пересувний формат. Завдяки цьому заробітна плата начальника відділення, яка працювала на 0,25 ставки, зросла з 931 гривні до 6500 гривень. На Чернігівщині будуть працювати і стаціонарні відділення, і пересувні».

Нагадаємо, з жовтня у всіх населених пунктах Чернігівської області, де живе менше 2 тисяч людей, працюють пересувні поштові відділення. Стаціонарні ж закрили. Газетярі, селяни, керівники громад неодноразово скаржилися на роботу реформованої «Укрпошти», а Чернігівська обласна рада дала політичну оцінку так званій поштовій реформі, одноголосно висловившись проти неї. Від кожної фракції в Чернігівській обласній раді було обрано делегатів на зустріч із Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, однак уже понад місяць від уряду — жодної звістки. Так, наче Чернігівської обласної ради не існує!

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Держбюджет підписано
Читати
Новий вид допомоги
Читати
Запевняють, що не «бодяжать»
Читати
Клерикалізм посилюється
Читати
Тероризму меншає
Читати
Вишукують нові ресурси
Читати
Допомогу збільшено
Читати
«Аватарів» відсіюють
Читати
Розголошувати не можна
Читати
Втратили мільярди
Читати





Мал. А. Василенка.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове