Архів
П’ятниця,
7 грудня 2018 року

№ 94 (19641)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта
  • За рубежем
Зважили на протести

ФРАНЦІЯ. Уряд відклав підвищення податку на пальне через протести «жовтих жилетів».

Докладніше...
Зі скрипом, але процес пішов

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Євросоюз починає офіційну процедуру підписання угоди про умови Brexit.

Докладніше...
Відновили дипломатичну присутність

У СОМАЛІ знову відкрили своє посольство Сполучені Штати Америки.

Докладніше...
Широкомасштабна облава

ЄВРОПА і ПІВДЕННА АМЕРИКА. На цих континентах поліцейські спільно провели спец-операцію проти мафіозної групи «Ндрангета».

Докладніше...
Прогнозований результат

ШВЕЙЦАРІЯ. Президентом країни став Улі Маурер.

Докладніше...
Європейський вектор

ГРУЗІЯ. Новообраний президент країни відмовилась співробітничати з РФ.

Докладніше...
Доведеться відповісти

МАКЕДОНІЯ. Заарештовано екс-главу Служби безпеки.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • У Верховній Раді

Скромний ужинок

Марина ТІШКОВА.

Після головної події року — ухвалення держбюджету-2019 та відвертої агресії РФ в Азовському морі активність у сесійній залі закономірно знизилася. Загалом за два пленарні дні розглянуто півтора десятка проектів законів та постанов, ухвалено два закони.

«УЖИНОК», як уже видно, скупий. Утім, можна виокремити «міні-блок» питань соціальної тематики. Ухвалено зміни до законодавства, згідно з якими кошти, що надходять від сплати судового збору, відтепер будуть спрямовуватися на переобладнання приміщень судів, аби зробити їх доступними для людей з інвалідністю (а таких українців — понад три мільйони). Хоча Судова адміністрація України не погодила проект, вважаючи, що законодавством і так передбачені кошти на ці потреби, депутати ухвалили пропоновану урядом новацію, аби посилити чинність норми про доступність середовища.

У першому читанні прийнято проект змін до Закону «Про регулювання містобудівної діяльності». Пропонується дозволити облаштовувати засоби безперешкодного доступу до об’єктів житлово-комунального та громадського призначення (зокрема до під’їздів і квартир у житлових будинках) для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення за відсутності документа, що засвідчує право власності чи користування земельною ділянкою. Також, якщо документ набуде чинності, об’єкти не прийматимуть в експлуатацію у разі невідповідності вимогам будівельних норм, державним стандартам і правилам щодо доступності для людей з особливими потребами.

Другий «колосок» у законотворчому «снопику» — це Закон «Про оголошення природних територій Куяльницького лиману Одеської області курортом державного значення». Як пояснили у профільному комітеті, у цьому виникла потреба, бо унікальне Куяльницьке родовище пелоїдів (мулових грязей) та мінеральних вод, не маючи визначеного статусу всі роки незалежності України, автоматично було позбавлене перспектив перетворення на рекреаційний об’єкт. Більше того, там нині відбувається стихійна забудова. Депутати мобілізувалися й присвоїли родовищу відповідний статус. Відтепер органи місцевого самоврядування, які, до речі, вже розробили стратегію розвитку цієї території як лікувального курорту, візьмуться за діло.

Докладніше про завершення пленарного тижня — у наступному номері.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Держбюджет підписано
Читати
Новий вид допомоги
Читати
Запевняють, що не «бодяжать»
Читати
Клерикалізм посилюється
Читати
Тероризму меншає
Читати
Вишукують нові ресурси
Читати
Допомогу збільшено
Читати
«Аватарів» відсіюють
Читати
Розголошувати не можна
Читати
Втратили мільярди
Читати





Мал. А. Василенка.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове