Архів
П’ятниця,
7 грудня 2018 року

№ 94 (19641)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Цивілізація по-українськи

МОЖНОВЛАДЦІ запевнили, що ціни на газ для населення за будь-якої політичної погоди не підвищуватимуться, та вже вкотре слова свого не дотримали. Субсидія мало рятує. Тож у людей виникає страх: як пережити зиму? Якщо вона видасться морозна, доведеться розпочати очеретяні жнива. І то тільки тим, кому вистачить сили і здоров’я. А в кого їх немає, як бути? Ще до справжніх холодів далеко, а ми вже обігріваємось пластиковими пляшками з гарячою водою. Така ось цивілізація по-українськи.

Микола КОЛОМІЄЦЬ.

с. Красносілка Олександрівського району

Кіровоградської області.

 

Народ хоче бачити при владі розумних, сумлінних, чесних і порядних людей, які думали б про державу та її громадян. Вважаю, якщо ця влада прийде на другий термін, то тоді ще «кращий» лад наведе.

Володимир ОТЧЕНАШ.

м. Кодима Одеської області.

 

В уряді періодично точаться розмови про те, що всі доходи українських заробітчан треба оподатковувати, — мовляв, це принесе гроші в казну. Про що мова, панове? Ця ідея абсурдна та соціально несправедлива. Заробітчанство в Україні — це вимушений крок, щоб вижити і дати можливість вижити своїм родичам. Адже в Україні люди або взагалі не можуть знайти собі роботу (а таке часто трапляється у селах та районних центрах), або низький рівень зарплат не дає змоги утримувати родини. Ці фактори й змушують українців масово виїжджати за кордон. Цим людям, навпаки, треба дякувати, що, батрачачи на чужині, надсилають зароблену копійку додому. Держава натомість має зробити все, щоб заробітчани поверталися додому і піднімали вітчизняну економіку. А оподатковувати, на мою думку, потрібно гроші олігархів, які виводяться з України.

Михайло КУЛИК.

м. Львів.

 

Кандидатів у президенти хоч греблю гати, але жоден із них навіть не намагається зробити щось для народу, для країни вже сьогодні. Лише поливають один одного брудом та горло деруть: «За мого президентства буде краще. Тільки оберіть». І ну вішати локшину на наші вуха про низькі тарифи, ціни, газ і безтурботне життя. Вже гидко слухати. Ви ж усі нині при владі, можете впливати на політичні рішення, то чому цього не робите?..

Яна СІКОРАЦЬКА.

с. Мала Анастасівка

Новоград-Волинського району

Житомирської області.

 

Вважаю доцільним учергове звернутися до всіх голів фракцій у Верховній Раді з проханням ініціювати й прискорити розгляд і затвердження проекту закону «Про підвищення пенсій ветеранам війни (за віком) та дітям війни» у зв’язку з черговим зростанням тарифів і послуг.

Іван КРИВОКОНЬ.

с. Засупоївка Яготинського району

Київської області.

 

Невже світ котиться до третьої світової війни й амбіції Путіна візьмуть гору? Чому ми не зробимо розумних висновків і не зупинимо сповзання до загибелі людства? Треба сказати тверде і впевнене «Ні!» новій війні. Час створити вже такий уран, який не дозволяв би розпалювати нові вогнища. Моя рідна Україна ще не була в такому жалюгідному становищі. Але я вірю у кращі часи. Бо ми, патріоти, здатні на все задля Батьківщини, її світлого і незалежного майбутнього.

Микола ДЕМ’ЯНЕНКО.

м. Бердянськ Запорізької області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове