Архів
П’ятниця,
7 грудня 2018 року

№ 94 (19641)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Купуємо насіння в Iнтернеті

КУПИТИ насіння можна, перебуваючи вдома, — через інтернет-магазин. Це неабияк заощаджує час, особливо коли шукаєш щось конкретне: уявіть, скільки магазинів довелося б обійти, аби знайти необхідне насіння!

В Інтернеті дешевше. Це правда, адже інтернет-магазини мають значно менші витрати, звідси і нижчі ціни на насіння.

Заощадити на купівлі насіння в Інтернеті можна і через СП (спільні покупки) — об’єднання груп покупців, створених для спільного придбання товарів на оптовому сайті виробника. Суть полягає в тому, що ОРГ (організатор СП) на форумі (міському, наприклад) об’єднує людей, які бажають придбати певний товар, у групу. А потім цей товар купується за оптовою ціною з невеликою націнкою (приблизно 10-15% — на обробку замовлення, викуп і роздачу товарів).

Якщо в описі насіння вам щось не зрозуміло або ви хочете отримати більше інформації про рослину, у вас є можливість задати запитання менеджеру (телефон зазвичай вказується).

Проте існує ризик наразитися на недобросовісних продавців або шахраїв, які тільки видають себе за інтернет-магазин насіння. Тому слід бути уважним і ретельно вибирати інтернет-магазин, з яким можна співпрацювати (скажімо, почитати відгуки про нього, просто написавши назву і слово «відгуки» у Google).

Магазини, які мають намір працювати довго, дорожать своєю репутацією: конкуренція на цьому ринку сьогодні неабияка, тому продавцю невигідно втрачати покупців.

Найголовніше застереження — не робіть передоплати, якщо не впевнені в продавцеві.

Слід звертати увагу на виробника насіння. Обов’язково уточніть інформацію про термін придатності останнього — вона неодмінно має бути на сайті. Нерідко перед початком сезону інтернет-магазини проводять акції і розпродажі, знижуючи ціни на частину асортименту, — так ось, таким способом намагаються збути те насіння, у якого закінчується термін придатності.

Доставка насіння зазвичай виконується протягом усього року (на відміну від посадкового матеріалу — його розсилають тільки в теплу пору, хоча оформити попереднє замовлення можна і взимку). Серйозні інтернет-магазини завжди пропонують кілька варіантів доставки, з яких можна вибрати найзручніший для вас.

Оплату замовлення хороший інтернет-магазин насіння пропонує зробити різними способами. Для нас, покупців, важливо, щоб це було легко, зручно, вигідно і безпечно. На сайті інтернет-магазину має бути вся необхідна для покупця інформація: умови оплати та доставки, контактні дані продавця: номери телефонів, адреса електронної пошти, юридична адреса і банківські реквізити. Якщо цього немає, варто, вочевидь, пошукати інший магазин.

Перш ніж замовляти насіння, поспілкуйтеся з менеджерами магазину — це теж буде запорукою успішної покупки. Зробити це можна, як правило, он-лайн, причому хороші магазини пропонують покупцеві кілька варіантів зв’язку з фахівцем: безкоштовний телефон, скайп, онлайн-чат (спливаюче вікно, де ви можете написати своє запитання). У солідному магазині менеджери — справжні професіонали, вони діють швидко, завжди ввічливі з клієнтами і дадуть вам вичерпні відповіді на запитання, що стосуються будь-якого товару, який продається на сайті.

Версія для друку          До списку статтей

У ПОРУ зимового затишшя саме час підбити підсумки власного господарювання, похвалитись успіхами у царині рослинництва та вирощування свійської живності. Що і роблять із задоволенням наші дописувачі. Особливо багато надходить нам листів на «помідорну» тематику. Хтось має агрономічну освіту, а більшість — городники-аматори, усі вони зажили слави серед земляків як «овочеві енциклопедисти». У наступному номері, зокрема, познайомимо вас із таким подружжям з Тернопільщини. Марія та Павло Марки, уявіть, експериментують на власному городі із 180 сортами та гібридами помідорів.

А ще «пройдемося» плантаціями ягідних кущів. Скільки різноманітних смаків дарують нам їхні плоди! Але якщо смородина, малина, аґрус ростуть сьогодні практично в будь-якому садку, то, скажімо, актинідія і лимонник менше поширені, проте є рекордсменами щодо вмісту вітамінів і чудово прикрашають обійстя. А дивовижна ліана лимонник китайський, виправдовуючи свою назву, полонить усе довкола прекрасним ароматом. Отже, пропонуємо розглянути цих «кандидатів» до вашої садівницької колекції.

Чого більше у сої як складової раціону годівлі свиней — плюсів чи мінусів? Дивне, здавалося б, запитання, адже соя нині витіснила на полях чимало традиційних культур, сама, власне, ставши традиційною. Однак є тут свої нюанси. Скажімо, поки молодняк вагою до 60 кг, то соя дає гарний щоденний приріст, а чи варто далі її згодовувати, поговоримо.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове