Архів
Вівторок,
27 листопада 2018 року

№ 91 (19638)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
Друзі залишаться друзями

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Лідери всіх 27 країн — членів Євросоюзу схвалили угоду щодо Brexit.

Докладніше...
Мігранти штурмують кордони

МЕКСИКА. Поблизу північно-західного кордону почалися заворушення, спричинені навалою мігрантів.

Докладніше...
Провальні референдуми

У ШВЕЙЦАРІЇ пройшло відразу два референдуми.

Докладніше...
Знову хімічна зброя

СИРІЯ. Під час атаки на Алеппо застосовано боєприпаси з хлором.

Докладніше...
Проти прем’єра-мільярдера

ЧЕХІЯ. У Празі відбувся мітинг із вимогою відставки уряду.

Докладніше...
Євроатлантичні збройові м’язи

КРАЇНИ БАЛТІЇ збільшують свої оборонні бюджети на понад 2% ВВП.

Докладніше...
Стихію приборкано

США. Найбільш руйнівні в історії Каліфорнії пожежі повністю локалізовано.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Спорт

Василь Ломаченко: «Я українець і пишаюся цим!»

Микола МОТОРНИЙ.

Бокс. Чемпіон світу Василь Ломаченко зізнавсь у своїй любові до України. В інтерв’ю британському телеканалу BoxNation боксер наголосив, що саме українська земля дала йому шанс стати відомим спортсменом.

«Я дуже пишаюся тим, що народився в Україні. Дуже щасливий, коли після моїх боїв піднімають наш національний прапор. Я українець, і пишаюся цим. Україна — це земля, на якій живуть мої батьки. Тут вони дарували мені життя, тут я отримав шанс стати відомим спортсменом, атлетом. Ця країна виростила мене», — сказав Ломаченко.

Нагадаємо, об’єднавчий боксерський поєдинок між володарем поясу WBA Ломаченком та чемпіоном WBO Хосе Педрасою з Пуерто-Рико відбудеться 8 грудня у Нью-Йорку на легендарній арені Madison Square Garden.

* * *

Киянка Ганна Охота і Марія Бова з Полтавщини здобули «срібло» чемпіонату світу з боксу, що завершивсь у Нью-Делі (Індія). Ганна Охота у півфіналі перемогла японку Мадоку Ваду, але у вирішальному поєдинку вагової категорії до 64 кг поступилася китаянці Дань Доу (0:5). Марія поступилась у фіналі вагової категорії до 48 кг п’ятиразовій чемпіонці світу, призеру Олімпійських ігор Чунгнейджанг Мері Ком Хмангте з Індії.

Теніс. 16-річна львів’янка Аліна Цюрпалевич стала переможницею турніру ITF Juniors, який відбувся в Каїрі (Єгипет). У вирішальному матчі українка перемогла лідера посіву — 17-річну Аліче Амендолу з Італії — 1:6, 6:3, 6:2. Цюрпалевич нинішнього року провела вже шостий фінал і дістала другий титул. Наприкінці серпня львів’янка стала чемпіонкою змагань у Кишиневі.

Карате. Збірна України виборола шість нагород на розіграші Кубка світу з карате кіокушинкайкан ІКО Мацушима, який проходив у Шанхаї (Китай). Нашу країну представляли сім спортсменів. У підсумку українці виграли три золоті, дві срібні та одну бронзову медаль. «Золоті» нагороди здобули Сергій Доронін і Максим Максимов у ваговій категорії до 80 кг, Анатолій Томаров — до 70 кг. Срібної медалі удостоївся Денис Максимов (до 70 кг). Серед юніорів у віковій категорії 14-15 років друге місце посів Олексій Красильников, третє — Микита Остапець.

Баскетбол. Жіноча національна збірна України кваліфікувалася до фінальної частини чемпіонату Європи, який із 27 червня по 7 липня 2019 року прийматимуть Латвія та Сербія.

У відбірковому турнірі команда Горана Бошковича виграла чотири з шести матчів. Українські баскетболістки увійшли до числа шести найкращих команд, які посіли другі місця у своїх групах. У континентальній першості наступного року візьмуть участь 16 команд: Білорусь, Бельгія, Чехія, Франція, Велика Британія, Угорщина, Італія, Латвія, Чорногорія, Росія, Сербія, Словенія, Іспанія, Швеція, Туреччина, Україна.

Спортивна гімнастика. Під час розіграшу Кубка світу зі спортивної гімнастики, що відбувся в німецькому Котбусі, українські спортсмени виграли дві золоті й одну бронзову медаль. Олег Верняєв та Ігор Радивілов здобули «золото» на брусах і в опорному стрибку відповідно. Діана Варинська виграла «бронзу» на колоді.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Гроші від «євроблях» — на виплату пенсій
Читати
Металурги ще тримаються
Читати
Співпраця заради істини
Читати
Штрафуватимуть по-новому
Читати
Гроші в обмін на бюджет
Читати
Економічна тюрма
Читати
Перекривати — незаконно
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове