Архів
Вівторок,
20 листопада 2018 року

№ 89 (19636)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
«Паливні» протести

ФРАНЦІЯ. Країною прокотилися масові протести проти підвищення цін на пальне.

Докладніше...
Проблемна ядерна угода

ІРАН сподівається, що Європа збереже ядерну угоду попри вихід із неї США.

Докладніше...
Прийом біженців по-новому

ІТАЛІЯ. Сенат підтримав антиміграційний закон.

Докладніше...
Політичне «газове питання»

ПОЛЬЩА остаточно погодила і підписала довгостроковий контракт на постачання газу зі США.

Докладніше...
Розлучення відтерміновується

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Процес виходу країни зі складу ЄС може затягнутися ще на два роки.

Докладніше...
Фуего прокинувся

У ГВАТЕМАЛІ оголосили евакуацію через потужне виверження вулкана Фуего.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Спорт

Медальний доробок борців

Микола МОТОРНИЙ.

Олімпійський фестиваль. Генеральна Асамблея європейських олімпійських комітетів (ЄОК) визначила місце проведення зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю (ЄЮОФ), який відбудеться 2023 року.

Найкращі юні олімпійці із зимових видів спорту вестимуть боротьбу за нагороди найпрестижніших змагань континенту в італійському регіоні Фріулі—Венеція—Джулія.

Нагадаємо, що Європейські юнацькі олімпійські фестивалі започатковані 1990 року з ініціативи почесного президента МОК Жака Рогге, який на той час був головою ЄОК, і проводяться раз на два роки.

У 2019 році зимовий та літній Європейські фестивалі відбудуться відповідно в Сараєво і Східному Сараєво (Боснія та Герцеговина) і Баку (Азербайджан).

Вуокатті (Фінляндія) та словацький Кошице прийматимуть представників зимових і літніх видів спорту відповідно на ЄЮОФ-2021.

Боротьба. У Бухаресті (Румунія) розіграні перші п’ять комплектів нагород молодіжної першості світу зі спортивної боротьби (атлети до 23 років).

У турнірі з греко-римської боротьби українці виграли «золото» і «бронзу». Так, Семен Новіков, вигравши фінальний двобій у кубинця Даніеля Грегорича (10:2), став чемпіоном світової першості у ваговій категорії до 87 кг. Бронзову медаль завоював Олександр Грушин (вага до 63 кг), поборовши в поєдинку за третє місце іранця Мейсамі Карамалі Далхані (12:4).

Самбо. У столиці Румунії завершилася світова першість із самбо, де українська збірна виборола 11 нагород. Чемпіонами світу з бойового самбо стали Владислав Руднєв (вагова категорія до 74 кг) та Анатолій Волошинов (до 100 кг).

За підсумками першості з бойового самбо українці посіли друге загальнокомандне місце.

Баскетбол. Жіноча студентська збірна України з баскетболу 3х3 виборола срібні нагороди Всесвітньої університетської ліги 3х3, що проходила в китайському Сямені. У фіналі наші дівчата в жорсткій боротьбі поступилися команді тамтешнього університету Циньхуа — 14:17. До цього наша команда, сформована зі студенток Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, здобула шість перемог поспіль.

Змішані єдиноборства. На чемпіонаті світу зі змішаних єдиноборств (MMA), що відбувся в Бахрейні, українці вперше вибороли золоту медаль. Її до свого активу записала Дарина Самчик (вагова категорія до 52 кг). У фіналі наша співвітчизниця перемогла шведку Ніну Бек. В інших вагових категоріях відзначилося ще п’ятеро українців. Зокрема, срібними призерами стали Оксана Пашкова (до 48 кг) та Роман Сиркін (до 62 кг). «Бронза» в активі Катерини Добрознай (до 66 кг), Владислава Дубкова (до 61 кг) та Баграта Адамії (до 120 кг).

Футбол. Ліга Націй. У заключному турі групового турніру збірна України у Трнаві поступилася команді Словаччини — 1:4. Незважаючи на нищівну поразку, підопічні Андрія Шевченка достроково стали переможцями у своїй групі, і тепер гратимуть у вищому дивізіоні цього престижного континентального турніру.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Безальтернативно соціальна
Читати
Погрожують перекрити
Читати
Каста обраних
Читати
Пом’якшили, щоб не замерзали
Читати
Газ на-гора
Читати
Штрафують «гонщиків»
Читати
Стережіться: вогонь
Читати
Не вважають за необхідне
Читати
У нас сидіти краще
Читати





— Буду комунальні платіжки розносити. В такому костюмі все ж веселіше.

Мал. А. Василенка.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове