Архів
Вівторок,
20 листопада 2018 року

№ 89 (19636)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
«Паливні» протести

ФРАНЦІЯ. Країною прокотилися масові протести проти підвищення цін на пальне.

Докладніше...
Проблемна ядерна угода

ІРАН сподівається, що Європа збереже ядерну угоду попри вихід із неї США.

Докладніше...
Прийом біженців по-новому

ІТАЛІЯ. Сенат підтримав антиміграційний закон.

Докладніше...
Політичне «газове питання»

ПОЛЬЩА остаточно погодила і підписала довгостроковий контракт на постачання газу зі США.

Докладніше...
Розлучення відтерміновується

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Процес виходу країни зі складу ЄС може затягнутися ще на два роки.

Докладніше...
Фуего прокинувся

У ГВАТЕМАЛІ оголосили евакуацію через потужне виверження вулкана Фуего.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Озброєння: нове і старе

Михайло ВЕДМІДЬ.

БОЙОВИКИ не припиняють завдавати вогневих ударів по позиціях Об’єднаних сил, внаслідок чого минулого тижня один український військовослужбовець загинув, ще четверо дістали поранень.

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, Росія у ході бойових дій на тимчасово окупованій території Донбасу випробовує у реальних бойових умовах ефективність новітніх засобів зв’язку, комплексів радіоелектронної боротьби (РЕБ) та радіоелектронної розвідки (РЕР). Зокрема, у відомстві повідомляють, що нині триває випробування відповідних російських розробок — комплексів «Реппелент-1» та «Силок» щодо їхньої можливості протидіяти безпілотним літальним апаратам.

Проте російське командування використовує гібридну війну не тільки для іспитів нових видів озброєнь, а й для утилізації старих і непридатних для застосування. Так, у листопаді бойовики «ЛДНР» отримали з Росії чергову партію боєприпасів, але, як виявилося, більшість артилерійських снарядів і мін є негодящі внаслідок пошкоджень, спричинених у результаті недбалого зберігання й закінчення терміну придатності.

Оскільки використання таких боєприпасів загрожувало самим бойовикам, за наказом командування понад дві третини снарядів 1970 року виготовлення були утилізовані, тобто підірвані. Як зазначається у повідомленні розвідників, знищені боєприпаси були уражені корозією внаслідок дов-гого зберігання на відкритих майданчиках.

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) повідомила про перешкоджання діяльності міжнародних спостерігачів з боку маріонеткової адміністрації. Так, за даними опублікованого 16 листопада звіту СММ ОБСЄ, спостерігачі у лікарні Первомайська спробували уточнити повідомлення про жертву серед цивільного населення. «Проте медперсонал відмовився виконати прохання спостерігачів про зустріч із постраждалим, посилаючись на те, що Місії «необхідно отримати дозвіл» від «міністерства» збройних формувань у Луганську». Українська сторона СЦКК засуджує такі дії окупаційної адміністрації РФ, які мають системний характер та свідчать, що керівництву окупантів є що приховувати.

Тим часом спочатку в соцмережах, а тепер і у громадських місцях розгортається інформаційна операція із залякування населення прифронтових районів «українськими десантниками-бандерівцями». Про це повідомляє координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук. Згідно з поширюваними чутками, на фронт прибули дві бригади десантно-штурмових військ ЗСУ, укомплектовані виключно «уродженцями Західної України», які відчувають «особливу ненависть до мешканців Донбасу». Головна мета цієї чергової брехні, на думку Тимчука, — зменшити потік місцевого населення, котре виїжджає на контрольовану Україною територію по покупки та соціальні виплати.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Безальтернативно соціальна
Читати
Погрожують перекрити
Читати
Каста обраних
Читати
Пом’якшили, щоб не замерзали
Читати
Газ на-гора
Читати
Штрафують «гонщиків»
Читати
Стережіться: вогонь
Читати
Не вважають за необхідне
Читати
У нас сидіти краще
Читати





— Буду комунальні платіжки розносити. В такому костюмі все ж веселіше.

Мал. А. Василенка.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове