Архів
Вівторок,
13 листопада 2018 року

№ 87 (19634)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
Проблемне розлучення

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Прем’єр-міністр Тереза Мей скасувала екстрене засідання уряду щодо Brexit.

Докладніше...
Втрачають позиції

СЛОВАЧЧИНА. На місцевих виборах правляча партія зазнала поразки.

Докладніше...
Відносини поліпшуються

ДВІ КОРЕЇ почали процес ліквідації прикордонних постів.

Докладніше...
Прийом біженців по-новому

ІТАЛІЯ. Сенат підтримав антиміграційний закон.

Докладніше...
Політичне «газове питання»

ПОЛЬЩА остаточно погодила і підписала довгостроковий контракт на постачання газу зі США.

Докладніше...
Хусити проти сунітів

ЄМЕН. У Ходейді поновилися сутички між прихильниками уряду і повстанцями.

Докладніше...
Вчителі не прийшли на уроки

НОВА ЗЕЛАНДІЯ. Шкільні вчителі вдалися до першого за останні 20 років загальнонаціонального страйку.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Спортивна слава України

Захистив титули

Анна РУДКО.

Українець Олександр Усик (16-0, 12 КО) успішно захистив титули чемпіона світу в першій важкій вазі за версіями WBA, WBC, IBF і WBO, а також завоював чемпіонський пояс за версією журналу The Ring.

ЦЕ ВІН зробив на стадіоні «Манчестер Арена» проти місцевого боксера Тоні Белью (30-2-2, 20 КО). Британець протримався до восьмого раунду, навіть вигравав по очках, але потужний удар Усика нокаутував Тоні Белью.

Битва почалася з фантастичного перфомансу нашого боксера, який викликав захват у фанатів. Перший раунд пройшов у традиційній розвідці від обох боксерів — спортсмени не форсували подій, акуратно перевіряючи один одного джебами. Було помітно, що Белью на тренуваннях добре підлаштувався під лівшу Усика — британець періодично одиночними потужними ударами намагався пробити захист українця. Останній відповідав невеликими серіями, «витанцьовуючи» навколо суперника.

У третьому раунді Усик поступово став включати ліву руку. Белью застосовував правий прямий, кілька разів діставши українця. Стала відчуватися перевага нашого співвітчизника у швидкості, але Тоні виявився потужніший в атаках. У четвертій трихвилинці Усик вдало бив лівим боковим, змусивши британського боксера тікати у ринзі. Втім, затим Белью кілька разів успішно вдарив справа. До кінця раунду Тоні став відверто блазнювати, опускаючи руки і кривляючись.

Оскільки Белью постійно працював тулубом, «пірнаючи», то Усику було складно дістати його. У п’ятому раунді ніяких серйозних атак Олександр провести не зміг. Правий боковий від Тоні постійно досягав своєї мети, змушуючи хвилюватися українських уболівальників. Кримчанин ніяк не спромагався вийти на дистанцію атаки, ловлячи рукою повітря, а не голову англійського спортсмена. Останній вибуховими одиночними ударами з правої і легкими відходами від контратак створював серйозні проблеми Усику.

У сьомому раунді Белью спокійно дозволяв українцю притискати себе в кутку рингу — завдяки чудовій реакції він легко уникав випадів Олександра, не даючи йому розвинути атаку. На останніх секундах Тоні гостро атакував, і тільки гонг дав можливість Усику перепочити. Незважаючи на це, наш спортсмен у восьмій три-хвилинці продовжив діяти першим номером і зміг провести нарешті дві істотні атаки, а в третій неймовірним ударом лівим боковим у щелепу нокаутував Белью.

Після поєдинку Усик відмовився оприлюднювати свої плани на майбутнє, заявивши, що хоче добре відпочити з родиною. Не виключено, що це був останній бій Усика у важкій вазі й наступного року він перейде у суперважку.

— Чи ставлю я собі за мету стати абсолютним чемпіоном у надважкій вазі? Звичайно, — заявив наш боксер.

Британець Тоні Белью оголосив про завершення кар’єри після поразки від українця Олександра Усика: «Я програв найвеличнішому спортсмену, з яким коли-небудь виходив на ринг, бажаю йому всіляких успіхів. Для мене ж це однозначно кінець».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«Заспокоїли»
Читати
Відставка не на часі
Читати
Гроші — на дороги
Читати
Аби отримали зароблене
Читати
Бояться відповідальності
Читати
Головне — знання
Читати
Єдина допомога законна
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове