Архів
П’ятниця,
26 жовтня 2018 року

№ 82 (19629)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Час подумати про державу

ЛЮДИНА почуває себе щасливою, зокрема й тоді, коли її інтереси та потреби захищені державою. На жаль, про підвищення якості життя українців годі й казати. Більшість наших громадян проживає за межею бідності. Ціни на товари і послуги весь час зростають, а заробітна плата та пенсії при цьому — мізерні. Панує безробіття. Тож чи дивно, що наші люди, щоби прогодувати себе та свою сім’ю, шукають кращої долі в інших країнах? Здавалося б, влада повинна виправити цю ситуацію, дослухатися до волань народу, та вона навіть і думки не має цього робити.

Підвищення вартості блакитного палива до понад 11 грн неабияк обурює. І це при тому, що багатьох людей позбавили субсидій. Чи зможе селянин зі своєю мізерною пенсією обігріти хату цієї зими і вижити? Справедливо зауважу: перш ніж підвищувати комунальні послуги до рівня європейських стандартів, влада насамперед повинна підняти доходи українців до європейського рівня.

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

 

Дуже болісно, що ціни на все непосильні, надто для мене, пенсіонерки. Дожилася вже до того, що надіслати листа чи привітання друзям, знайомим, із якими роками спілкувалася, стало проблемним. Сучасні керманичі відібрали у мене найдорожче — зв’язок зі спорідненими духом людьми.

Лідія ПІРНАЧ.

м. Київ.

 

У нашій незалежній демократичній Україні зла більше, ніж добра. По телевізору та радіо щодня звучить сумна статистика про втрати на фронті, жертви на автошляхах, розбої, домашнє насилля, викрадення дітей. Люди не цікавляться мистецтвом, мало читають, духовно біднішають. Раніше в селах були будинки культури, кінотеатри. Кожне підприємство мало співочий колектив, який виступав із концертами перед односельцями, брав участь у районних та обласних конкурсах. А нині усього цього катма. Владці розвалили колгоспи, довели до банкрутства фабрики і заводи, а людей пустили із торбами по світу. Наша влада, на превеликий жаль, існує тільки для того, щоб самій збагачуватися, а не дбати про народ.

Олексій КСЬОНЗ.

м. Миргород

Полтавської області.

 

Високоосвічені демократи зруйнували Україну і стали мегабагатими. Гроші, капітал, примноження — ось що найважливіше для наших керманичів. А от совісті в них як не було, так і немає. Жодному політику більше не вірю на слово, бо брешуть і навіть не червоніють.

Володимир ОТЧЕНАШ.

м. Кодима

Одеської області.

 

За 27 років наші можновладці награбували стільки, що й їхнім правнукам вистачить. А нашим ті борги віддавати! Годі, шановні, красти! Починайте реформи, які сприятимуть економічному розквіту Української держави та благополуччю її народу.

Віталій ШМАЛІЙ.

с. Бабайківка

Царичанського району

Дніпропетровської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове