Архів
П’ятниця,
26 жовтня 2018 року

№ 82 (19629)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Сільські обрії

Милують зір поля «Троянди»

Світлана ТУБІНА.

Рівненська область.

Фото автора.

САМОСТІЙНО господарює на землі ось уже понад 17 років поспіль Микола Юхимович Стасюк. Фермерське господарство «Троянда», яке він створив у селі Сатиїв Дубенського району Рівненщини, нині обробляє 500 гектарів землі.

— Звісно, праця фермера тяжка, та й урожай залежить не лише від нього, а й від погодних умов. Та коли приїжджаєш на поле і бачиш результат своїх зусиль, на серці стає тепло й радісно, немов крила виростають, — зізнається Микола Юхимович, окидаючи поглядом розкішне соняшникове поле, що притулилося до лісу і немов проситься на полотно художника.

Ця культура не типова для нашого краю, але він навчився її вирощувати. А ще збудував у господарстві сушарню для соняшнику, сої та кукурудзи. Придбав два потужні сучасні комбайни CLAAS та чотири трактори, оновив увесь причіпний інвентар. Нині розпочав ще одну важливу для господарства справу — облаштовує ваги на 80 тонн для зважування транспорту із зерном.

До речі, чотири із восьми працівників фермерського господарства — члени родини. Микола Юхимович невимовно тішиться, що разом із ним господарює син Олег. Управна помічниця від початку створення господарства дружина — вона і бухгалтерію веде, й обіди для працівників готує. Підсобляють також онуки. Ось так усі гуртом обробляють землю і роблять це не лише по-господарськи, а й із любов’ю. Тож і матінка-годувальниця віддячує їм за турботу гарними врожаями, і від людей мають повагу: як сімейну реліквію у родині бережуть «Золотий колос», яким ФГ «Троянда» було нагороджене кілька років тому як найкраще господарство району.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове