Архів
П’ятниця,
26 жовтня 2018 року

№ 82 (19629)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Розмножуємо троянди

ДОСВІДЧЕНІ садівники знають, що пагони троянд, зрізані восени, при підготовці кущів до зимівлі, годяться для розмноження. Нарізані з них і відразу ж посаджені в ґрунт живці (завтовшки з олівець) успішно зимують у саду, якщо їх захистити від морозу, а навесні починають активно проростати.

Проте іноді через погодні умови або сильну зайнятість восени не завжди є можливість посадити нарізані живці. Виникає потреба зберегти їх до весни в ґрунті.

Для цього потрібно вирити в землі лунку завглибшки близько 15 см. Її дно застелити старою плівкою чи навіть бавовняною тканиною. Викласти живці без листя на невеликій відстані один від одного і загорнути краями укривного матеріалу.

Якщо в одній лунці будуть зберігатися живці різних сортів, не забудьте начепити бирки з назвою сорту.

Саму лунку слід помітити кілочками, аби навесні не довелося шукати.

Версія для друку          До списку статтей

НАСТУПНИЙ куточок частково буде присвячений відповідям на ваші запитання, шановні читачі. Зокрема, А. Р. Куценко з Харківщини просить дати рецепт приготування закваски для випікання смачного домашнього хліба. Ми надрукуємо їх аж три, щоб вам було з чого вибрати. Між іншим, хоч часу на приготування речовини для бродіння потрібно чимало і доведеться поморочитись, далі буде легше, адже лише частина її іде в хліб, решта залишається, «підгодовується», і вона готова до нової випічки. Чим старіша закваска, тим вона сильніша.

Але, як-то кажуть, не хлібом єдиним. П. О. Древаль з Одеської області непокоїться про своє деревце оливи. Дві зими, мовляв, зимувало в хаті, а за літо, висаджене на постійне місце у садку, виросло до двох метрів. Як його захистити, питає чоловік, аби пережило зиму. Отож розповімо про культуру родом із Середземномор’я та надамо рекомендації щодо її захисту. В Білгород-Дністровському районі, де мешкає автор листа, звісно, тепліше, ніж у багатьох інших регіонах України, проте й там частенько трапляються морози і обледеніння.

Тим, у кого є живність, мимоволі доводиться подеколи бути Айболитом для неї. Мова піде, як допомогти впоратись із застудою кроликам.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове