НАСТУПНИЙ куточок частково буде присвячений відповідям на
ваші запитання, шановні читачі. Зокрема, А. Р. Куценко з Харківщини просить
дати рецепт приготування закваски для випікання смачного домашнього хліба. Ми
надрукуємо їх аж три, щоб вам було з чого вибрати. Між іншим, хоч часу на
приготування речовини для бродіння потрібно чимало і доведеться поморочитись,
далі буде легше, адже лише частина її іде в хліб, решта залишається,
«підгодовується», і вона готова до нової випічки. Чим старіша закваска, тим
вона сильніша.
Але, як-то
кажуть, не хлібом єдиним. П. О. Древаль з Одеської області непокоїться про своє
деревце оливи. Дві зими, мовляв, зимувало в хаті, а за літо, висаджене на
постійне місце у садку, виросло до двох метрів. Як його захистити, питає
чоловік, аби пережило зиму. Отож розповімо про культуру родом із
Середземномор’я та надамо рекомендації щодо її захисту. В
Білгород-Дністровському районі, де мешкає автор листа, звісно, тепліше, ніж у
багатьох інших регіонах України, проте й там частенько трапляються морози і
обледеніння.
Тим, у кого
є живність, мимоволі доводиться подеколи бути Айболитом для неї. Мова піде, як
допомогти впоратись із застудою кроликам.