Архів
Вівторок,
9 жовтня 2018 року

№ 78 (19625)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Криниця
  • За рубежем
Упереджувальні маневри

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ оголосила про проведення в Омані наймасштабніших за 17 років навчань «Saif Sareea 3».

Докладніше...
Перемогли проросійські кандидати

У БОСНІЇ і ГЕРЦЕГОВИНІ відбулися загальні вибори.

Докладніше...
Протест за протестом

ІСПАНІЯ. У Мадриді тисячі громадян вийшли протестувати проти уряду, очолюваного соціалістами.

Докладніше...
Тепер безробітний і під слідством

КИТАЙ звинуватив екс-главу Інтерполу у корупції.

Докладніше...
Буремний регіон

ІЗРАЇЛЬ готується до чергової війни у Секторі Гази.

Докладніше...
Інтрига залишається

БРАЗИЛІЯ. До другого туру виборів глави держави вийшли ультраправий і лівий кандидати.

Докладніше...
Досі оговтуються

ІНДОНЕЗІЯ. Кількість жертв землетрусу і цунамі вже перевищила дві тисячі осіб.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Юнацькі Олімпійські ігри-2018

Почали з «бронзи»

Микола МОТОРНИЙ.

В аргентинській столиці Буенос-Айрес стартували ІІІ літні юнацькі Олімпійські ігри-2018, які триватимуть до 18 жовтня. Організатори подарували любителям спорту захоплююче та неймовірне шоу. Вперше за історію проведення ЮОІ церемонія відбулася поза межами стадіону. Місцем чудового заходу стало серце міста — його центральна площа біля всесвітньо відомого Обеліска.

У РОЗПАЛ яскравого дійства з прапорами своїх країн сценою один за одним проходили прапороносці збірних. Почесну місію пронести Стяг України було довірено чемпіону світу, світовому рекордсмену з метання молота серед юнаків Михайлу Кохану. Традиційно під час церемонії відкриття юнацьких Ігор відбулося підняття прапора країни-господарки та Міжнародного олімпійського комітету, звучання гімну, клятви спортсмена й довгоочікуване запалення олімпійського вогню. На святі були присутні президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах, член виконкому МОК, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка та багато інших почесних гостей. «Церемонія була вражаюча! Це просто якесь диво!» — не стримували своїх емоцій після закінчення свята наші представниці легкої атлетики та тенісу.

А вже наступного дня стартували перші змагання. Впродовж двох тижнів буде розіграно 241 комплект нагород із 32 видів спорту. Серед українських спортсменів боротьбу за медалі першими розпочали дзюдоїсти Анастасія Балабан (вага до 44 кілограмів) та Олег Вередиба (до 55 кг). На минулих юнацьких Олімпійських іграх у китайському Нанкіні-2014 українська збірна у перший змагальний день здобула медаль із дзюдо. Це було «срібло» Богдана Ядова.

І цього разу юні дзюдоїсти продовжили приємну медальну традицію. Першу нагороду для України виборов 17-річний спортсмен студент Дніпропетровського вищого училища фізичної культури Олег Вередиба. У поєдинку за третє місце Олег переміг французького дзюдоїста Романа Валадьє-Пікара.

Одним із перших Олега та його наставника Юрія Пирога привітав президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, який підтримував спортсмена на трибуні під час його виступу. Славетний спортсмен побажав Олегу, щоб цей чудовий здобуток юнацької Олімпіади став гарним доробком для блискучих успіхів у дорослому спорті.

Одеська школярка Анастасія Балабан, вдало розпочавши турнір, дійшла до півфіналу. На жаль, потім не зуміла пробитися до головного фіналу, а в поєдинку за бронзову медаль поступилася представниці Косова.

На фото НОК України: переможний кидок Олега Вередиби.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Кажуть, всім вистачить
Читати
Наторгували
Читати
«Конверти» процвітають
Читати
Борги — на мільярди
Читати
Дарують піклування
Читати
У пріоритеті — Захід
Читати
Паспортів-карток побільшає
Читати
Знову отруїлися діти
Читати
Потроху викорінюють
Читати
Захищають Батьківщину
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове