Архів
П’ятниця,
5 жовтня 2018 року

№ 77 (19624)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Коли уряд соціально відповідальний

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Через 10 років після фінансової кризи у країні оголошено про припинення програми жорсткої економії.

Докладніше...
До пенсії ще треба доробити

РОСІЯ. Попри народні протести у країні таки підвищили пенсійний вік.

Докладніше...
Майже піввіку були заміновані

ПІВНІЧНА і ПІВДЕННА КОРЕЯ почали розмінування вздовж спільного кордону.

Докладніше...
Накрило токсичною хмарою

БЕЛЬГІЯ. На хімічному заводі «Vynova» у комуні Тессендерло в провінції Лімбург стався потужний вибух.

Докладніше...
Неофіційні домовленості працюють

В ІРАКУ обрали президента і призначили прем’єр-міністра.

Докладніше...
Торгове протистояння

КИТАЙ припинив купувати нафту у США.

Докладніше...
Снігу по коліна

КАНАДА. Провінцію Альберта накрив найбільший за останні 104 роки снігопад.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • З перших рук

Петро Порошенко: «У мене бізнесу в Росії нема і бути не може»

ПРЕЗИДЕНТ України Петро Порошенко заявив, що про якийсь його бізнес у Росії не може бути й мови.

«У мене був бізнес у Росії до війни. Але війна все змінила. І тепер я хочу, щоб усі почули: у Порошенка бізнесу в Росії нема і бути не може: ні аграрного, ні патокового, ні жодного іншого», — запевнив він, виступаючи в суботу в Харкові на відкритті Х міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи».

П. Порошенко звинуватив своїх політичних опонентів в Україні в нечесній поведінці. «І хочу наголосити: я не виправдовуюся, а навпаки — я безпосередньо звинувачую своїх політичних опонентів в Україні. Звинувачую їх у відвертій брехні, в чорному піарі, підіграванні російській пропаганді... в жадібному бажанні за будь-яку ціну прийти в українську владу», — сказав він.

Так, вів далі Президент, я прийшов у владу з бізнесу, але свою частку в найбільшому активі, корпорації «Рошен», передав у довірчу власність всесвітньо відомій компанії «Ротшильд».

Глава держави зазначив, що після анексії Криму Росія конфіскувала у нього Севастопольський морський завод. «Де-факто його у мене немає. Але окупантам дарувати його ніхто не має наміру. І я щоразу маніфестую про це, вносячи його в електронну декларацію», — сказав він.

П. Порошенко також розповів про закриття виробництва на Липецькій кондитерській фабриці.

«За наказом Путіна як актив вона (Липецька кондитерська фабрика. — ІФ) з перших днів агресії була заарештована. Для чого? Щоб її не можна було ні продати, ні передати. Це технологія. Він навмисне блокував її продаж, щоб дати українській опозиції підстави звинувачувати мене в наявності Липецької фабрики. Опозиція все зрозуміла, але пас від Кремля прийняла», — заявив Президент України.

Він пояснив, що саме тому менеджмент «Рошена» прийняв «соломонове рішення»: закрив це підприємство. «І хто бажає, може поїхати в Липецьк і перевірити: замки на воротах, звільнені тисячі осіб і зупинене виробництво, яке, до речі, коштує 700 млн доларів», — поінформував П. Порошенко.

Як повідомлялося, народний депутат (позафракційний) Віктор Чумак заявив, що передав П. Порошенку підписаний 40 парламентаріями, зокрема лідером «Батьківщини» Юлією Тимошенко, лист із закликом публічно підтвердити або спростувати інформацію про нібито наявність у нього незадекларованого майна, корпоративних прав та коштів в офшорних юрисдикціях, а також відомості про ухиляння від оподаткування в Україні.

Відповідно до копії цього звернення, опублікованого народним депутатом В. Чумаком, під листом підписалися народні депутати з фракції «Самопоміч», зокрема її голова Олег Березюк, нардеп із фракції Радикальної партії Олега Ляшка Юрій Чижмарь, віце-спікер парламенту Оксана Сироїд, нардепи з фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Лещенко, Мустафа Найєм, а також деякі позафракційні парламентарії.

Після появи цього звернення лідер фракції «Блок Петра Порошенка» Артур Герасимов заявив, що оприлюднена інформація не відповідає дійсності і є брудною технологією частини його підписантів.

А. Герасимов зазначив: «У цій писанині чітко проглядається почерк особи, незмінно присутньої в експертних моніторингах як лідер з неправди. І слід політичної сили, яка ніколи не була перебірливою в засобах боротьби за владу. Саме остання найактивніше і просуває тезу про неіснуючий бізнес Порошенка в Росії і з Росією, зокрема не гребує займатися цим і на телеканалах, які взяли на себе роль п’ятої колони Кремля».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Відчинили «єдине вікно»
Читати
В очікуванні найголовнішого
Читати
Субсидійний «коридор» вужчає
Читати
Пенсія для ФОПів
Читати
Спалах «сибірки»
Читати
У кого найвищі заробітки
Читати
Ціни на проїзд знову зросли...
Читати
...I на алкоголь теж
Читати
Борги — на мільярди
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове