Архів
П’ятниця,
5 жовтня 2018 року

№ 77 (19624)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Тільки й знають, що обіцяти

ЧУЄМО нескінченні нарікання на відсутність іноземних інвестицій в українську економіку, хоч причина всім відома: несприятлива законодавча база, точніше її відсутність, бо навіть вітчизняний бізнес не витримує того беззаконня, яке твориться в Україні. Інвестувати кошти у нашу економіку — це все одно що намагатися наповнити водою відро без дна. Жодні кредити нам не допоможуть, доки не полатаємо те відро. Нагорі про це знають і вкотре обіцяють виправити ситуацію, але нічого не роблять, щоб навести лад у законодавчій базі та її дотриманні. Вочевидь, у такій анархії хтось дуже зацікавлений.

Володимир БЛИЗНЮК.

Барвінківський район

Харківської області.

 

Кількість автомобілів на дорогах України зростає. Та, на жаль, серед їх власників багато таких, які не розуміють, що таке транспорт і швидкість, бо купили собі права. От і маємо жахливі наслідки. Щодня тільки й чути про смертельні ДТП. А скільки з них скоєні з вини водіїв, які перебували в стані алкогольного сп’яніння! Найприкріше, що серед них є чимало чиновників високого рангу або їхніх дітей, тож горе-кермувальники попри широкий розголос у ЗМІ виходять сухими із води. І вже за місяць-другий знову гасають шляхами країни. Таким злісним порушникам правил дорожнього руху слід не просто виписувати штраф, а садити на лаву підсудних, конфісковувати автомобіль і продавати на аукціоні, поповнюючи державну казну, та забирати водійські посвідчення без права на повторну видачу.

Володимир СТАДНИК.

м. Волноваха

Донецької області.

 

Нещодавно почув по радіо, що перший рядок урочистої пісні України влада хоче дещо підкорегувати. Підтримую — це на часі. Частка «ще», з якої починається гімн, мимоволі наводить на думку, що «слава і воля» колись можуть померти. Звучить чорно-трагічно. Щоби пісня не надихала на подібне передчуття, а також враховуючи багатонаціональність нашої держави, державний славень слід починати просто і зрозуміло: «Не згубились в Україні ні слава, ні воля, ще нам, браття, на Вкраїні усміхнеться доля».

Микола КОЛОМІЄЦЬ.

с. Красносілка

Олександрівського району

Кіровоградської області.

 

Головне призначення влади — керувати суспільством, карати злочинців і нагороджувати доброчинців, а не натоптувати мішки доларами. Правда також у тому, що якість влади залежить від якості народу. Іншими словами, який народ, така й влада. Бачимо нині, як загниває наше суспільство. Раніше татуювання було тільки у в’язнів. А коли люди стали масово опоганювати себе, обрали «зека» президентом. Люди грішать і підвішують цим самим дамоклів меч над своїм життям, надіючись, що все їм зійде з рук. А втім, що сіємо, те і пожинаємо. Закон бумеранга ще ніхто не відміняв. Попри все вірю, що людство таки розвернеться обличчям до нашого Творця і жителі всієї планети заживуть у мирі.

Микола КОЛІСНИК.

с. Галаганівка

Чигиринського району

Черкаської області.

 

Хочеться на всю Україну кричати від такого цінового знущання. Вже хлібина коштує 20 гривень. Де настачити тих грошей, коли одержуєш 1500 грн пенсії?! За що жити, панове можновладці? А попереду опалювальний сезон. На чому мені зекономити, щоби вкластися у рамки сімейного бюджету, підкажіть? Ваші поради на кшталт: «Затягнути паски» чи «Менше їсти» — не допомагають.

Іван ВОЙТЮК.

с. Петрашівка

Тульчинського району

Вінницької області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове