Архів
П’ятниця,
5 жовтня 2018 року

№ 77 (19624)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Чим душа багата

Закохані у пісню

Анна РУДКО.

с. Кривоносівка

Золотоніського району

Черкаської області.

На фото автора: найактивніші учасниці ансамблю «Колорит» Наталія Курятник, Раїса Іщенко та Лідія Моторна.

«МОЄ рідне село, калиновий мій край. Воно пахне тишею лугів, роздоллям небес і піснями гаїв». Ці чудові слова з пісні линуть до нашого неповторного села Кривоносівка. Вже понад 300 років тут живуть працьовиті люди, руки яких пахнуть хлібом. Та не тільки працею славляться жителі села. Вони закохані у пісню. Тож у різних його кутках лине українська пісня.

Молоде подружжя Світлана та Юрій Гончарі організувало співочий колектив «Колорит», до складу якого увійшли Раїса Іщенко, Валентина Пуха, Михайло та Лідія Кишки, Лідія Поїздник, Лідія Моторна, Наталія Курятник. Колектив уже має солідний творчий доробок — понад 100 українських народних пісень. І де вони їх знаходять? Дівчата сміються: «Дістаємо з прабабусиних скринь, є ще авторські пісні, читаємо гуморески, граємо в театральні дійства».

Костюми всім учасникам пошила Лідія Кишка. А її чоловік Михайло Михайлович став ще й телеоператором. Диски із записами концертів тепер «співають» не тільки в Кривоносівці, а й у навколишніх селах. Учасники ансамблю «Колорит» завжди бажані гості в різних куточках Златокраю. Їх запрошують на різноманітні заходи. Нещодавно кривоносівські артисти виступали на черкаському обласному телеканалі «Рось». Після такого успішного телевізійного дебюту отримали запрошення до Києва на популярну програму «Фольк мюзік».

Саме завдяки таким заповзятим ентузіастам українська пісня жила, живе і ніколи ніхто її не загубить.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове