Архів
Вівторок,
25 вересня 2018 року

№ 74 (19621)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Назвали подачкою

ПОЛЬЩА. У Варшаві відбувся багатотисячний протест шкільних учителів.

Докладніше...
Дружба від дружби різниться

КИТАЙ потрапив під нові санкції США через закупівлі винищувачів та ракет із Росії.

Докладніше...
Проблемне розлучення з ЄС

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Опозиція вимагає дострокових виборів у разі, якщо її не влаштує угода стосовно Brexit.

Докладніше...
Прийшли побачити парад

ІРАН. Теракт під час військового параду у південному прикордонному місті Ахваз забрав життя 29 чоловік.

Докладніше...
Демократичний централізм по-французьки

ФРАНЦІЯ. Президент Еммануель Макрон радить виганяти з Шенгенської зони країни, які не допомагають з мігрантами.

Докладніше...
Новий політичний курс

США домагається більшої незалежності від міжнародних організацій.

Докладніше...
Безпрецедентна інфляція

ВЕНЕСУЕЛА. Вартість шкільного сніданку у країні вже наблизилась до розміру мінімальної місячної зарплати.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Херсонщина

Ще один завод міндобрив

Василь ПІДДУБНЯК.

СПОРУДЖЕННЯ сучасного комплексу для виробництва добрив за кошти товариства «ТерраТарса Україна» розпочалось у Каховці. Першу чергу нового заводу щоденною потужністю 60 тис. літрів вітамінів родючості планується ввести в експлуатацію вже у грудні поточного року.

Важливий для аграріїв півдня України завод із виробництва високоякісних хімічно чистих рідких і кристалічних мінеральних добрив за світовими стандартами обійдеться інвесторові у 18,3 млн доларів США. Нагадаємо, що рік тому в Каховці почала діяти єдина в Україні лабораторія «Терралаб», яка робить аналізи ґрунтів, води, добрив та рослин на рівні найсучасніших американських і німецьких лабораторій.

Гроші на вітер пускати... вигідно

У КАЛАНЧАЦЬКОМУ районі розпочато будівництво нової вітрової підстанції «Каїрка». Проект фінансує ТОВ «Віндкрафт Україна» — «Віндкрафт Каланчак», повідомляє сайт ОДА. Споруджуваний об’єкт замінить собою підстанцію «Титан», розташовану на тимчасово окупованій території Криму в Армянську. Реалізація проекту дасть поштовх до зведення новітнього вітропарку на території Мирненської об’єднаної територіальної громади, який буде генерувати щороку 570 гігават-год. екологічно чистої енергії.

Шедеври з-під ножиць

В ОБЛАСНОМУ художньому музеї ім. О. О. Шовкуненка відкрилася перша персональна виставка «Мереживні витинанки Вікторії Мірошниченко».

Вікторія Миколаївна понад два десятки років пропрацювала на Білозерській станції юних натуралістів, де очолювала численні гуртки, є автором авторської програми «Декоративноужиткове мистецтво (витинкарство) для учнів молодших класів», а також ще кількох мистецьких програм для дітлахів, педагогів та батьків.

По парку — на веслах

У РАМКАХ регіональної акції «Херсонщина туристична — шлях до вражень!», приуроченої до Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні, відбулася презентація водного екскурсійного маршруту на байдарках та веслових човнах «Дніпровська Гілея».

Дев’ятикілометровий маршрут пролягає територією національного природного парку «Нижньодніпровський» і стартує з бази зеленого туризму «Козак», що в селі Одрадокам’янка Бериславського району. Тут можна взяти в оренду весловий човен, каное або байдарку і впродовж кількох годин помилуватись осінніми барвами берегів Дніпра, на власні очі побачити, скажімо, поселення бобрів.

Гарбузи поїдуть у Британію

КОМПАНІЯ «Грін Тім» відправить до Великої Британії партію мускатних гарбузів сорту «Батернат».

Названа фірма не лише спеціалізується на вирощуванні й зберіганні овочів борщового набору — цибулі, моркви, буряків, капусти, а й проводить експерименти із вирощування у посушливому степу батату, спаржі, шафрану та інших так званих нішевих культур.

Iз прицілом на еміграцію?

НА ВЧИТЕЛЬСЬКІ спеціальності до Херсонського державного університету вступають усе менше абітурієнтів. Випуск­ники з нахилом до точних дисциплін здебільшого обирають фах «інженерія програмного забезпечення».

Цього року на денну форму навчання на бюджетні місця вступив 21 абітурієнт. Спеціальність учителя математики будуть здобувати четверо осіб, фізики — троє, інформатики — двоє студентів. «Усе це призведе до катастрофи. Навчати дітей у школах буде нікому. Вже зараз на Херсонщині не вистачає вчителів математики, фізики, інформатики», — прокоментувала ситуацію декан факультету комп’ютерних наук, фізики та математики ХДУ Наталя Кушнір.

Ні цуценят, ні продавців

ДЛЯ ТРЬОХ херсонців та двох жителів області обернулася шахрайством купівля цуценят через Інтернет. За інформацією відділу комунікації поліції Херсонської області, заявники переказували на рахунки псевдопродавців повну вартість собак і загалом втратили понад 30 тисяч гривень.

За цуцика бультер’єра житель Генічеського району сплатив 7500 гривень, за американського бульдога херсонець віддав 280 доларів США, ще троє громадян за йоркширських тер’єрів перевели на рахунки шахраїв від 3000 до 7000 гривень. Після сплати оголошення із сайтів видалялись, а продавці переставали виходити на зв’язок. За всіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1-ю ст.190-ї Кримінального кодексу України «Шахрайство».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Агресор сповіщений офіційно
Читати
«Ревізор» закінчив роботу
Читати
Здоровий спосіб життя вигідніший
Читати
Кажуть, що стали краще жити
Читати
Як ховають гроші
Читати
Без регіональної
Читати
Неврожай дається взнаки
Читати
Де найбільша злочинність
Читати
«Привіти» з воєн
Читати
Знову ботулізм
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове