Архів
Вівторок,
25 вересня 2018 року

№ 74 (19621)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Назвали подачкою

ПОЛЬЩА. У Варшаві відбувся багатотисячний протест шкільних учителів.

Докладніше...
Дружба від дружби різниться

КИТАЙ потрапив під нові санкції США через закупівлі винищувачів та ракет із Росії.

Докладніше...
Проблемне розлучення з ЄС

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Опозиція вимагає дострокових виборів у разі, якщо її не влаштує угода стосовно Brexit.

Докладніше...
Прийшли побачити парад

ІРАН. Теракт під час військового параду у південному прикордонному місті Ахваз забрав життя 29 чоловік.

Докладніше...
Демократичний централізм по-французьки

ФРАНЦІЯ. Президент Еммануель Макрон радить виганяти з Шенгенської зони країни, які не допомагають з мігрантами.

Докладніше...
Новий політичний курс

США домагається більшої незалежності від міжнародних організацій.

Докладніше...
Безпрецедентна інфляція

ВЕНЕСУЕЛА. Вартість шкільного сніданку у країні вже наблизилась до розміру мінімальної місячної зарплати.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Гаряча точка

Чиї виконавці?

Віталій НАЗАРЕНКО.

Чернігівська область.

Незаконне втручання в господарську діяльність державного підприємства — так оцінює дії представників Управління державної виконавчої служби голова профспілки ДП «Чернігівторф» Андрій Страхов.

ТРИ особи, які назвалися працівниками Управління державної виконавчої служби, проникли на територію Смолинського торфозаводу в час, коли керівництво здавало фінансову звітність у Чернігові.

Почувши від заводчан про перебування сторонніх осіб на території стратегічного енергетичного об’єкта, директор заводу Валентина Огієнко та Андрій Страхов полишили всі справи та поквапилися на підприємство.

Представниця виконавчої служби продемонструвала посвідчення — старший державний виконавець відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Чернігівській області Марія Василівна Бура. За словами голови профспілки Андрія Страхова, державні виконавці вимагали надати їм інформацію про обсяги виробництва торфобрикету.

«Їх не цікавило те, що у нас укладені контракти, брикет чекають у школах та дитячих садках Чернігівщини, — обурюється профспілковий діяч. — Вони хотіли арештувати продукцію, провести її оцінку і продати поза касою державного підприємства».

Державні виконавці посилалися на борги десятирічної давності, коли торфозаводи зумисне доводили до банкрутства через штучне накопичення боргів. Нині ж Смолинський торфозавод упевнено вилазить із боргової ями, гасить зарплатну заборгованість відповідно до складених графіків, виплачує зароблене своїм працівникам. Відтак, підстав для арешту майна нема. Тим паче що для цього мало б бути принаймні відповідне рішення суду — його теж немає. Тож заводчани не пропустили у цехи осіб, які безпідставно вдерлися на його територію. Керівництво підприємства направило інформаційний запит на ім’я начальника Головного територіального управління юстиції в Чернігівській області з вимогою пояснити логіку дій його підлеглих. Як тільки заводчани отримають відповідь, вони планують звернутися з відповідною заявою до прокуратури. Через ситуацію, що склалася, постає запитання: чиї це виконавці? Точно держави?

Як стало відомо, паралельно з атакою державних виконавців на Смолинський, були заблоковані рахунки Ірванцівського торфозаводу. Місяць тому там змінили керівництво. Попередній багаторічний і незмінний директор Микола Степчук пішов на пенсію. Профспілковий лідер Андрій Страхов висловлює припущення, що це новий виток рейдерства з метою прибрати до приватних рук ласі об’єкти, що виробляють такі нині затребувані недорогі енергоносії, альтернативні газу.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Агресор сповіщений офіційно
Читати
«Ревізор» закінчив роботу
Читати
Здоровий спосіб життя вигідніший
Читати
Кажуть, що стали краще жити
Читати
Як ховають гроші
Читати
Без регіональної
Читати
Неврожай дається взнаки
Читати
Де найбільша злочинність
Читати
«Привіти» з воєн
Читати
Знову ботулізм
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове