Архів
Вівторок,
25 вересня 2018 року

№ 74 (19621)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Запитання — відповідь

Порятунок від п’яткової шпори

«Навесні мені видалили шпору на нозі. Але за літо вона знову виросла і болить так, що практично не можу взути чобіток. Чи є народний метод лікування шпор, так не хочеться знову йти до хірурга».

Ніна П.

м. Бобринець Кіровоградської області.

 

У ЦЬОМУ разі раджу скористатися такою маззю. Потрібні звичайний дитячий крем та сире яйце. Перемішати яйце таким чином, щоби білок і жовток утворили однорідну масу. Додати приблизно таку саму кількість крему і ще раз ретельно перемішати. До суміші додати столову ложку оцтової есенції. Після перемішування мазь можна використовувати для втирання.

Перш ніж її наносити, хвору п’яту добре розпарити в гарячій воді. Що гарячіша вона буде, то краще м’які тканини підготуються до «прийняття» лікарського препарату. Мазь слід не просто нанести на хвору п’яту, а інтенсивно втерти в неї. Процедуру роблять на ніч, після чого п’яту добре утеплюють. Мазь потрібно втирати щодня (тричі на день), аж поки не настане поліпшення. Як правило, одного тижня достатньо, щоб відчути полегшення.

Втім, поліпшення не є приводом для закінчення лікування. Треба продовжити втирання мазі ще на один-два тижні, але знизити частоту цієї процедури до одного разу на день. Зазвичай курс лікування п’яткової шпори місцевими препаратами триває близько 20 днів.

Звільнення від п’яткової шпори буде ефективніше, якщо паралельно користуватися ще однією маззю. Для цього змішати склянку несолоного смальцю із двома столовими ложками меновазину (є в аптеці) та двома столовими ложками скипидару (також є в аптеці). Втирати у хворе місце один раз через кожні два дні. На одне втирання — одна столова ложка мазі.

В’ячеслав Варнавський,

знавець народної медицини.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове