Архів
Вівторок,
18 вересня 2018 року

№ 72 (19619)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
Досі сперечаються

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Мер Лондона закликав до проведення другого референдуму щодо Brexit.

Докладніше...
Партнерство з далеким прицілом

ПОЛЬЩА і ЛИТВА налагоджують тісніші відносини.

Докладніше...
Вибирають місцеву владу

СИРІЯ. В контрольованих урядом районах тривають перші за понад шість років місцеві вибори.

Докладніше...
Двадцять років воювали

ЕРИТРЕЯ та ЕФІОПІЯ підписали договір про мир під егідою саудівського короля.

Докладніше...
Євроскептики набирають голосів

НІМЕЧЧИНА. Партія «Альтернатива для Німеччини» («AдН») стала найпопулярнішою політичною силою на сході країни.

Докладніше...
Кроки назустріч

ПІВНІЧНА КОРЕЯ. Сьогодні у Пхеньяні відкривається саміт Північної та Південної Кореї за участі лідерів країн.

Докладніше...
Мирний атом і клімат

АВСТРІЯ. У Відні стартувала 62-га сесія Генеральної конференції Міжнародного агентства з атомної енергії.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Спорт

Успіх українських баскетболістів

Микола МОТОРНИЙ.

Баскетбол. Матчем Україна — Іспанія стартував другий етап кваліфікації чемпіонату світу-2019 з баскетболу. Поєдинок «синьо-жовтих», які приймали другий номер світового рейтингу — іспанців — у київському Палаці спорту, завершився сенсаційною перемогою українців із рахунком 76:65 (19:12, 17:22, 20:17, 20:14).

Збірна України завдала команді Іспанії першої поразки у кваліфікації чемпіонату світу-2019. На першому етапі піренейці здобули 6 перемог у 6 матчах, українська збірна — три перемоги. У наступному турі українські баскетболісти зіграють на виїзді проти команди Чорногорії. Турнірне становище: Іспанія — 13 очок (після семи ігор), Україна — 11 (7), Туреччина — 10 (6), Латвія — 10 (6), Чорногорія — 9 (6), Словенія — 6 (6).

У фінальний турнір чемпіонату світу, який відбудеться у Китаї з 31 серпня по 15 вересня 2019 року, потраплять 12 європейських команд — по три найкращі збірні з кожної відбіркової групи.

Плавання. Українець Андрій Говоров став переможцем на дистанції 50 метрів батерфляєм на етапі Кубка світу в Досі (Катар), показавши рекордний для Кубка світу результат — 22,82 секунди.

Говоров фінішував першим, залишивши позаду головного фаворита — американця Майкла Ендрю (23,21), а також Раяна Кетца із ПАР (23,54), якому дісталася «бронза». Нагадаємо, українцю належить світовий рекорд на цій дистанції — 22,27 секунди, який він встановив у червні цього року.

Академічне веслування. Українська чоловіча четвірка парна виграла бронзову медаль чемпіонату світу з академічного веслування. У фінальному заїзді Дмитро Міхай, Сергій Грін, Олександр Надтока та Іван Довгодько фінішували третіми з результатом 5 хв 37,28 сек. «Золото» завоював квартет з Італії, «срібло» — у команди Австралії.

Фестиваль. У Києві на Трухановому острові у парку «Муромець» відбувся фестиваль сучасних богатирів Muromets Fest. На ньому був установлений рекорд України — президент Федерації стронгмену України Сергій Конюшок протягнув чотири фури загальною вагою майже 32 тонни на 20 метрів 30 сантиметрів.

Кульова стрільба. Львівський студент Павло Коростильов виборов перше місце на чемпіонаті світу зі стрільби кульової, що завершився у місті Чангвон (Корея). Він став найкращим із вправи МП-10. Медальну скарб-ничку України у цій же вправі поповнила «бронзою» команда у складі Павла Коростильова, Олександра Петріва та Володимира Пастернака. Загалом на чемпіонаті світу зі стрільби кульової українці здобули три золоті, чотири срібні та п’ять бронзових нагород, а також дві олімпійські ліцензії на Ігри-2020 в Токіо (Японія).

Теніс. Перемогою чоловічої збірної України над тенісистами Португалії з результатом 3:1 завершилася у Бучі (Київська область) матчева зустріч плей-оф Першої групи Кубка Девіса. Вирішальним виявився четвертий поєдинок протистояння, в якому Сергій Стаховський із рахунком 6:2, 4:6, 6:4 взяв гору над Жоао Соузою. Поєдинок Україна — Португалія розпочався напередодні поразкою Іллі Марченка від Жоао Соузи та перемогою Сергія Стаховського над Педру Соузою. У матчі парного розряду Денис Молчанов і Сергій Стаховський переграли Гастау Еліаша та Жоао Соузу. Українські тенісисти здобули перемогу над піренейцями та зберегли прописку у Першій групі Кубка Девіса.

Легка атлетика. На змаганнях у Дніпрі Олександра Шафар і Микола Юхимчук стали чемпіонами України з марафонського бігу з новими рекордами траси. У змаганнях серед жінок основна увага була прикута до Олександри Шафар. Усі деталі переходу екс-білоруски до української збірної владнали, і вона вперше взяла участь у чемпіонаті України з марафону.

У Дніпрі Шафар пробігла марафонську дистанцію з найкращим часом серед усіх учасниць, уперше завоювала титул чемпіонки України і встановила новий рекорд траси — 2:40,07. У змаганнях серед чоловіків учасникам чемпіонату України з марафону допомагали два пейсмейкери — Олександр Бабарика й Артем Казбан. Переміг із рекордом траси Микола Юхимчук (2:17,44). Попередній рекорд належав Артему Піддубному і був установлений торік (2:26,26).

Артем Казбан у підсумку здобув перемогу на півмарафонській дистанції (1:07,46), а Олександр Бабарика був другий (1:08,21). У змаганнях серед жінок перемогла Марина Шаповалова (1:27,55 год.). Анна Міщенко виявилась першою з бігу на 5000 метрів.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Найбільший у регіоні
Читати
Виграли апеляцію
Читати
Готовий вчасно
Читати
Захисникам — гідне забезпечення
Читати
Субсидії урізають
Читати
Окупанту на права начхати
Читати
Плановий перерахунок
Читати
Знову отруєння
Читати
Зрадників упізнали
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове