Архів
П’ятниця,
14 вересня 2018 року

№ 71 (19618)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Живемо по-новому

БЕЗПІДСТАВНЕ підвищення ціни на газ вітчизняного видобутку спровокувало зростання вартості товарів, послуг і знизило платоспроможність українців. А це потягло за собою економічну стагнацію, збільшення кількості безробітних і навантаження на державний бюджет. Гривня здешевіла, і державний борг автоматично зріс на рівень інфляції. Але з усіх цих негараздів тямущі вороги України мають добрий зиск. Під прикриттям турботи про штучно створених малозабезпечених (нарахування субсидій) у них з’явилась можливість у законний спосіб украсти з державного бюджету і відмити ці гроші руками малозабезпечених, які від тієї шахрайської оборудки не мають користі ні на копійку, натомість із них знущаються державні корумповані бюрократи. Вважаю, що це слід розцінювати як антидержавний злочин, а враховуючи, що він учинений під час війни, відповідальність посилюється й прирівнюється до антидержавної зради. Адже ці вкрадені десятки мільярдів з державного бюджету могли б піти на посилення обороноздатності, відродження економіки України тощо.

Володимир БЛИЗНЮК.

Барвінківський район

Харківської області.

 

Сучасні реформи наплодили шахраїв і бандитів, а пересічним українцям перекрили кисень, що й дихнути тяжко. Накрали і панують, а ви, люди, чекайте покращання та жуйте ту локшину, що вам кілометрами різні політикани вішають на вуха. Я одного не розумію: як можна ходити до храму, клястися на Біблії і Бога не боятися за скоєне?

Володимир ОТЧЕНАШ.

м. Кодима

Одеської області.

 

Хіба може країна, яку без кінця грабують свої ж можновладці, бути багатою, економічно й соціально незалежною від МВФ та інших західних ділків? Правильно писав Еміль Дубров: «Зроста «Roshen» імперія могутня, та тільки «кеш» в офшорах осіда!». Треба кінчати з цим ганебним явищем для всіх. Наступного року президентські та парламентські вибори. Маємо сумлінно до цього підійти і вибрати тих, хто вболіває за долю України, її процвітання, гідне місце серед країн Європи, за майбутнє наших дітей по-справжньому, а не награно.

Петро БЕЗЛЮДНИЙ.

с. Ненадиха

Тетіївського району

Київської області.

 

Наша колись процвітаюча індустріально-аграрна розвинена держава перетворилася на руїну, а життя її громадян — на страхітливий сон. Годі вже, треба прокидатися й проганяти тих доморощених владоможців, які заважають українцям гідно жити. Вони купаються в розкошах, а навколо множиться кількість бідних, які не в змозі зарадити самі собі в горі чи хворобі. І це відбувається в країні з найкращими у світі чорноземами, де багато лісів, рік, лугів і пасовищ (на яких нині не пасуться корови), мільйони працелюбних рук і світлих голів. «Такого не може бути», — скаже кожна людина зі здоровим глуздом. На жаль, є. Подібне сталось у ХХІ столітті в самому центрі Європи. Іноді здається, що це не наша держава, а вулканічний кратер під назвою Україна, куди пересічних громадян загнав правлячий антинародний режим.

Н. Ф. ГОНЧАРЕНКО.

с. Ялцівка

Малинського району

Житомирської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове