Архів
Вівторок,
11 вересня 2018 року

№ 70 (19617)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
За толерантність, проти дискримінації

ПОЛЬЩА. У Варшаві стартувала двотижнева нарада ОБСЄ із ситуації з дотриманням прав людини.

Докладніше...
Уривається терпець

НІМЕЧЧИНА. Уряд розглядає можливість приєднання до військового альянсу США, Франції і Великої Британії у Сирії.

Докладніше...
Напруженість наростає

ТУРЕЧЧИНА перекинула бронетехніку до кордону з Сирією.

Докладніше...
Відбудували через 17 років

У США 11 вересня відбуваються пам’ятні заходи за загиблими у баштах-близнюках внаслідок теракту.

Докладніше...
Відмовляються від шокової терапії

БІЛОРУСЬ відмовилася від кредитної програми МВФ.

Докладніше...
Антимігрантські настрої посилюються

У ШВЕЦІЇ відбулися парламентські вибори.

Докладніше...
Пенсійні протести

РОСІЯ. У 59 містах відбулись акції протесту проти пенсійної реформи.

Докладніше...
Жертв дедалі більше

ЯПОНІЯ оговтується від потужного землетрусу на острові Хоккайдо.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Спорт

Золоті постріли Олени Костевич

Микола МОТОРНИЙ.

Кульова стрільба. У Чанвоні (Республіка Корея) тривають чемпіонат і юніорська першість світу зі стрілецьких видів спорту. Олімпійська чемпіонка Олена Костевич із Чернігова (вихованка ФСТ «Колос») стала чемпіонкою світу у стрільбі з малокаліберного пістолета на дистанції 25 метрів, завоювавши ліцензію на Олімпійські ігри-2020 в Токіо (Японія). У фіналі Костевич показала однакову суму з росіянкою Віталіною Бацарашкіною — по 37 очок. Проте в додаткових серіях українка вирвала перемогу у росіянки. «Бронза» дісталася Дорен Веннекамп з Німеччини.

В активі збірної України вже чотири нагороди. Раніше Олена Костевич і Олег Омельчук стали бронзовими призерами в олімпійській дисципліні — стрільбі з пневматичного пістолета з дистанції 10 метрів (змішана команда), а Данило Даниленко виграв «срібло» і «золото» в стрільбі по рухомій мішені.

Футбол. Збірна України під керівництвом Андрія Шевченка успішно дебютувала в Лізі Націй УЄФА, здобувши дві перемоги над командами Чехії і Словаччини. Спочатку наша команда в гостях обіграла чеських футболістів — 2:1, а минулої неділі на львівському стадіоні «Арена» завдала поразки словакам — 1:0. Вирішальний м’яч на 80-й хвилині забив Андрій Ярмоленко, який реалізував пенальті за фол у штрафному майданчику словаків проти Віктора Циганкова.

Наступний матч у групі 1 (Ліга В) Ліги Націй УЄФА збірна України проведе 16 жовтня на стадіоні «Металіст» у Харкові, де прийматиме команду Чехії. З футболістами Словаччини «синьо-жовті» вдруге зіграють 16 листопада у Трнаві.

Плавання. Український плавець Андрій Говоров завоював бронзову медаль на першому етапі Кубка світу. На дистанції 50 метрів вільним стилем Говоров фінішував третім з результатом 22,03 секунди. 26-річний Говоров є рекордсменом світу та чинним чемпіоном Європи-2018 на дистанції 50 метрів батерфляєм. На Олімпіаді в Ріо-2016 уродженець Севастополя зайняв 5-те місце на дистанції 50 метрів вільним стилем.

Легка атлетика. Континентальний Кубок із легкої атлетики. У забігу на 400 метрів із бар’єрами українка Анна Ярощук-Рижикова фінішувала третьою — 54,47 секунди.

Бадмінтон. У Харкові відбувся етап Кубка Європи з бадмінтону — міжнародний турнір RSKharkiv International-2018. Участь у змаганнях взяли майже 200 спортсменів із 34 країн. Найсильнішим складом виступили й українські спортсмени, які завоювали три бронзові медалі.

У чоловічій одиночній категорії бронзовим призером став Артем Почтарьов. Харків’янин здолав суперників із Голландії та Індії, але у півфіналі поступився чеху Яну Лоуду, який у підсумку посів перше місце.

У змішаній парній категорії третє місце — у Валерія Атращенкова та Єлизавети Жаркої. На шляху до медалі вони перемогли суперників із Чехії, потім — українську пару Артем Почтарьов та Наталя Войцех, після чого здолали бадмінтоністів з Індії. Валерій та Єлизавета були близькі до виходу у фінал, але поступилися польському дуету Павел Сміловський та Магдалена Свірчинська. Зрештою харків’яни розділили третє місце з ще однією чеською парою. Їх суперники по півфіналу — поляки — здобули срібні нагороди, пропустивши вперед у фіналі спортсменів із Індії — Саурабх Шарму та Анушку Паріх.

Ще одну бронзову медаль харківські бадмінтоністи здобули в парній жіночій категорії. Олена Прус разом із бадмінтоністкою з Миколаєва Юлією Казариновою дісталася півфіналу, перемігши суперниць з Угорщини та Індії. Потрапити у фінал українкам завадили майбутні переможці турніру — шведські бадмінтоністки Аманда Хогстром і Клара Ністад.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
На інформаційному фронті
Читати
Новий, 5779-й
Читати
Триває робота над автокефалією
Читати
Пошта підвищує тарифи
Читати
Черга скоротилася
Читати
У пріоритеті — оборонка
Читати
Бити майже перестали
Читати
Увага: незабаром відкриття сезону
Читати
Українці в Канаді
Читати
Заробітчани гарують
Читати





Мал. А. Василенка.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове