Архів
Вівторок,
4 вересня 2018 року

№ 68 (19615)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вересень
  • За рубежем
Принципова позиція

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Прем’єр-міністр Тереза Мей заявила, що не піде на поступки у питанні Brexit.

Докладніше...
Трамп-миротворець

США. У Вашингтоні пройшли переговори з урегулювання арабо-ізраїльського конфлікту.

Докладніше...
Стартувало будівництво

РОСІЯ. У Ленінградській області офіційно стартувало будівництво «Північного потоку-2».

Докладніше...
Ще нільської лихоманки не вистачало

В ЄВРОПІ зростає число випадків захворюваності на лихоманку Західного Нілу.

Докладніше...
Без заворушень не обійшлось

НІМЕЧЧИНА. У Хемніці одночасно відбулися масові акції протесту — за і проти міграційної політики уряду.

Докладніше...
Ділять владу, а мирні люди гинуть

ЛІВІЯ. У Триполі сталися бойові зіткнення збройних угруповань.

Докладніше...
Сезон тайфунів і ураганів

КИТАЙ. Південні регіони накрили потужні зливи.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Олімпійський урок

Ярмарок спортивних талантів

Микола Моторний.

Минулої суботи у Києві на Оболонській набережній відбулося яскраве спортивне свято — Олімпійський урок, який з 2005 року за ініціативи президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки щороку проводиться у багатьох селах і містах нашої країни.

ОРГАНІЗАТОРАМИ цьогорічного заходу, присвяченого ІІІ літнім юнацьким Олімпійським іграм, які стартують у жовтні в аргентинському Буенос-Айресі стали НОК України, Міністерство молоді та спорту, Міністерство освіти і науки, Київська міська державна адміністрація.

Любителі спорту та здорового способу життя мали чудову нагоду в День знань скласти олімпійський іспит на понад 40 спортивних майданчиках, взяти участь в олімпійському квесті й отримати заслужені подарунки.

Кияни та гості столиці змогли поспілкуватися з уславленими олімпійцями країни й ближче познайомитися з майбутніми учасниками ЮОІ-2018. Серед чемпіонів і призерів найпрестижніших світових та континентальних форумів, які завітали на «Олімпійський урок. Екзамен в Буенос-Айресі»: Олена Підгрушна, Лариса Заспа, Світлана Мазій, Олена Акопян, Ігор Радівілов, Дарина Білодід, Наталія Ляпіна, Юлія Прокопчук, Владислав Гераскевич, Богдан Ядов, Гліб Мостовенко; а також наші юні олімпійці: Анастасія Балабан, Анастасія Бачинська, Олег Вередиба, Софія Лискун, Олександр Мадей, Владислав Остапенко, Христина Погранична, Дарина Плохотнюк, Назар Чепурний, Марія Ященко.

Учасники свята взяли активну участь не тільки у різноманітних конкурсах та вікторинах, а й долучилися до олімпійської руханки разом із дворазовою чемпіонкою світу із фітнесу Оксаною Оробець, гри «Що? Де? Коли?», якою керував професійний учасник цієї інтелектуальної вікторини Олексій Самульов. А скільки емоцій викликали танцювальні номери під аргентинські мотиви! Крім того, гості мали можливість подивитись показові виступи юних спортсменів — учнів ДЮСШ та спортивних клубів у футболі, волейболі, гандболі, карате, фехтуванні, спортивній та художній гімнастиках, легкій атлетиці та інших видах спорту.

Під час заходу на сцені Олімпійського уроку вшанували українських учасників Онкоолімпіади, яка в серпні відбулася в Польщі. У цих змаганнях, що відбуваються раз на два роки, беруть участь діти, які подолали страшну хворобу — рак. Цього року українська збірна за підтримки Національного олімпійського комітету вже втретє долучилася до них. Наші юні спортсмени здобули 10 нагород, з яких три золоті (плавання та настільний теніс, команда хлопчиків, команда дівчат), дві срібні (стрільба з лука, бадмінтон) та п’ять бронзових (плавання, стрибки у довжину з місця та з розбігу, бадмінтон (хлопчики, дівчата).

Також у столиці за популяризацію олімпійського руху, активну участь в реалізації проектів НОК, поширення олімпійських цінностей серед молоді були відзначені київські вчителі Сергій Чешейко та Ліана Копилова.

Нагадаємо, після старту Олімпійського уроку в Києві подібні заходи триватимуть в усіх регіонах України.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Чекаємо на держбюджет
Читати
Невідомі жертви війни
Читати
Возять нелегально
Читати
Реєстрація по-новому
Читати
Може, й хороші, та не для нас
Читати
Убито відомого вченого
Читати
Відучують «гризти граніт»
Читати
Курці помолодшали
Читати
Промовиста статистика
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове