Архів
П’ятниця,
31 серпня 2018 року

№ 67 (19614)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Затяжна міграційна криза

ФРАНЦІЯ та НІМЕЧЧИНА скликають неформальний саміт лідерів країн ЄС щодо мігрантів.

Докладніше...
Збройні сили як гарант правопорядку

БРАЗИЛІЯ. На кордон із Венесуелою направлено війська через наплив нелегалів із цієї країни.

Докладніше...
Західний політичний вектор

ПОЛЬЩА і БІЛОРУСЬ ведуть перемовини про співпрацю у військовій сфері.

Докладніше...
Тисяча перше іранське попередження

ІРАН пригрозив виходом із ядерної угоди.

Докладніше...
Знову теракт

ІРАК. У західній провінції Анбар учинено потужний теракт.

Докладніше...
Острів стане двомовний

ТАЙВАНЬ. Із наступного року англійська мова отримає статус другої державної.

Докладніше...
Непопулярне переведення стрілок

У ЄВРОСОЮЗІ проголосували за скасування переходу на зимовий час.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Житомирщина

Буде й хліб, і до хліба

Галина ВЕРНИГОРА.

СЕРЕД усіх областей за обсягами виробництва сільгосппродукції область посідає друге місце. За даними департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОДА, впродовж семи місяців року аграрії виробили валової продукції на загальну суму три млрд 307,1 млн грн, що на 292,5 млн грн більше за показник відповідного періоду торік. Серед усього цього загалу продукції галузі рослинництва вироблено на один млрд 702,5 млн грн, а тваринництва — на один млрд 604,6 млн грн.

Iнклюзивне навчання замість інтернату

ПЕРШОГО вересня у 220 загальноосвітніх школах разом із однолітками у класах за парти сядуть і 530 дітей із особливими потребами, для яких батьки обрали інклюзивне навчання замість інтернату. Це на 100 більше, ніж було торік…

Батьки дітей-новачків розповідають, що до такого кроку їх підштовхнув позитивний досвід інших тат і мам, сини і дочки з інвалідністю яких уже відучились рік у звичайній школі. Там із такими дітьми працюють не лише вчителі, а й їхні асистенти, яких на сьогодні вже понад 400. Дітей забезпечують необхідним обладнанням та матеріалами.

П’ятеро безробітних на одну вакансію

ЗГІДНО з даними обласного Головного управління статистики, на території краю зареєстровано понад 15 тисяч безробітних, тоді як у регіональних центрах зайнятості для них сукупно є лише три тисячі вакансій. Тож виходить, що на одне вільне робоче місце припадає п’ятеро непрацевлаштованих. Це один із найвищих показників по країні. Тим часом середній рівень грошової допомоги по безробіттю в регіоні зменшився на 53 грн і становить 2311 грн.

I це називається реформою?

У МАЛИНСЬКІЙ лікарні склалася надзвичайна ситуація — її лабораторія припинила робити аналізи крові. Офіційна причина — відсутнє фінансування на реактиви, тобто медзакладу їх ні за що закупити. Тим часом у реєстратурі всіх відправляють до… платної приватної лабораторії, яка зовсім поруч і в якій є усі реактиви.

Згідно з медреформою, загальний аналіз крові входить до безоплатних обов’язкових послуг. І він є обов’язковим для діагностування, у тому числі й оперативного, більшості недуг. А вийшло так, що жителі Малина навіть цим безкоштовним офіційно узаконеним «привілеєм» від МОЗ скористатися не можуть. Люди вважають, що проблема з’явилася не випадково, і вбачають зв’язок між господарем платної лабораторії і тим, хто відповідає за аналізи в лікарні, через реєстратуру якої організовано перенаправлення потоків потенційних пацієнтів. «Є посадовці, які відповідають за недопущення такої ситуації. Хто понесе персональну відповідальність за службове недбальство?» — такий обурливий запис залишив у соціальній мережі один краянин, якому довелося викласти за діагностування недуги понад сотню гривень.

«Забули» виплатити сиротам допомогу

ЗА ПОЗОВОМ обласної прокуратури в інтересах держави Житомирський окружний адміністративний суд зобов’язав комунальний навчальний заклад «Бердичівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» облради виплатити восьми випускникам передбачену законом одноразову грошову допомогу. Ця гарантована державою сума становить 8134 грн на одну особу. І ці гроші до інтернату дійшли, але адміністрація закладу їх десь «загубила». При цьому, що прикметно і дуже підозріло, на порушення школою-інтернатом вимог законодавства жодним чином не відреагували відповідні служби у справах дітей. Тож діти-сироти не одержали соціальних виплат, так необхідних в облаштуванні самостійного життя поза межами спецінтернату.

Операція «Мігрант»

ІЗ 26 ЛИПНЯ по 31 серпня у регіоні проводиться правоохоронна операція за кодовою назвою «Мігрант», спрямована на виявлення іноземців-нелегалів. Її нинішній ужинок на теренах області — 19 чоловік, які, порушуючи чинне законодавство, перевищили терміни перебування на території України. Ними виявились громадяни Молдови, Азербайджану, Узбекистану та Російської Федерації. Нині всіх іноземців притягнуто до відповідальності та передано представникам міграційної служби. Приймається рішення щодо примусового повернення громадян до країн їх походження.

Недоїхав на власне весілля

НА ТРАСІ Житомир — Бердичів унаслідок жахливої дорожньо-транспортної пригоди загинув військовослужбовець, боєць АТО Олександр Ліщук, який служив у 2-й МБ 72-ї окремої механізованої бригади. Він отримав відпустку і їхав на власне весілля, яке мало відбутися наступного дня…

Олександрові було всього 33 роки. Згідно з повідомленням прес-групи оперативного реагування «Північ», у Збройних силах він із 2005 року, на донбаських фронтах — із 2014-го. Разом зі своїм другим батальйоном захищав Маріуполь, Гукове, Червонопартизанськ, Волноваху і Гранітне. Затим був на териконах поблизу окупованого Докучаєвська, останнім часом перебував у зоні виконання бойового завдання у Луганській області.

ДТП уже на мирній території обірвала життя співвітчизника-патріота. Враз осиротіли рідні, наречена, якій не судилося стати дружиною, і дитина, що невдовзі народиться, але вже ніколи не побачить свого батька.

Не картоплю плекав, а коноплі

ПОПРИ заборону 33-річний мешканець села Подолянці Чуднівського району на власному городі виплекав плантацію конопель. Нарковмісне зілля добре віддячило за турботливий догляд — регулярний полив і підживлення. Коли співробітники Чуднівського відділення поліції навідалися на присадибну ділянку з ордером на обшук, там уже буяли розлогі рослини заввишки понад метр. І хоч господар переконував, що вирощує зілля «виключно для приготування рецептів народної медицини», увесь урожай доморощеного конопляного «знахаря» конфіскували разом із корінням.

Нині слідчі підготували подання до суду.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Більше першачків
Читати
Скільки коштує асфальт
Читати
Тінь розсіюється?
Читати
Водні магістралі під єдиним керівництвом
Читати
Кіно розвивається
Читати
З прицілом на загарбання
Читати
«Лікуються» пустушками
Читати
«Укрпошта» підвищує ціни
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове