Архів
П’ятниця,
31 серпня 2018 року

№ 67 (19614)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Затяжна міграційна криза

ФРАНЦІЯ та НІМЕЧЧИНА скликають неформальний саміт лідерів країн ЄС щодо мігрантів.

Докладніше...
Збройні сили як гарант правопорядку

БРАЗИЛІЯ. На кордон із Венесуелою направлено війська через наплив нелегалів із цієї країни.

Докладніше...
Західний політичний вектор

ПОЛЬЩА і БІЛОРУСЬ ведуть перемовини про співпрацю у військовій сфері.

Докладніше...
Тисяча перше іранське попередження

ІРАН пригрозив виходом із ядерної угоди.

Докладніше...
Знову теракт

ІРАК. У західній провінції Анбар учинено потужний теракт.

Докладніше...
Острів стане двомовний

ТАЙВАНЬ. Із наступного року англійська мова отримає статус другої державної.

Докладніше...
Непопулярне переведення стрілок

У ЄВРОСОЮЗІ проголосували за скасування переходу на зимовий час.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Світлий промінь

Друге дихання «довгожительки»

Ганна КЛІКОВКА.

Запорізька область.

За часів тотального закриття освітніх закладів в Україні в Мелітополі відновлюють корпуси спеціалізованої ЗОШ I-III ступенів №23. Ця школа — справжній довгожитель. Споруді цій вже 111 років, історія створення закладу сягає далекого 1907 року, коли тут, у залізничному реальному училищі, навчалися діти залізничників Мелітополя та довколишніх станцій, перебуваючи на повному державному пансіоні.

ЗА ПОНАД столітню історію школа зазнавала різних перетворень. Нині вона крокує в ногу з часом. Тут навчається 482 учні, з якими працюють 63 педагоги. Це єдиний заклад у Запорізькій області, де набираються білінгвальні, тобто такі, в яких учні опановують одразу дві іноземні мови, класи та із вивченням англійською мовою окремих предметів: математики, історії, інформатики, географії та мистецтва.

З огляду на це місцева влада не тільки зберегла школу для міста, а й поетапно здійснює реконструкцію приміщення. Там, де вже попрацювали ремонтники, перед очима мелітопольців постає неймовірної краси споруда у світлих радісних тонах. Роботи виконуються швидко, а головне — якісно. За словами заступника мелітопольського міського голови Івана Федорова, 2017 року за рахунок залишків освітньої субвенції тут зосередили сили на капітальному ремонті спортивного комплексу. Повністю відремонтували спортивну залу, дві роздягальні, тренерську, коридор. Загальна вартість цього етапу ремонтних робіт сягнула 1,5 млн грн. На ці гроші вдалося багато — утеплили м’яку покрівлю над спортзалою, замінили мережу теплопостачання, дерев’яні вікна на металопластикові, встановили двері, здійснили оздоблювальні роботи стін, стелі та підлоги.

Нині триває реалізація проекту «Капітальний ремонт будівлі з виконанням заходів з енергозбереження та благоустрою території школи». Планується замінити шиферну покрівлю на металочерепицю, дерев’яні віконні блоки на металопластикові, утеплити фасад, завершити оздоблювальні роботи, подбати про благоустрій території тощо. А ще для розвитку спорту в оновленій школі на 300 тисяч гривень придбають спортивний інвентар. Загалом ідеться про якісне освоєння 26 мільйонів гривень, із яких три мільйони виділив місцевий бюджет, іще 23 мільйони — кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Новий навчальний рік учні Мелітопольської спеціалізованої школи I-III ступенів №23 розпочинають у вже відремонтованому блоці, а до кінця вересня планується повністю відновити два корпуси закладу. Реконструкція третього завершиться у грудні.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Більше першачків
Читати
Скільки коштує асфальт
Читати
Тінь розсіюється?
Читати
Водні магістралі під єдиним керівництвом
Читати
Кіно розвивається
Читати
З прицілом на загарбання
Читати
«Лікуються» пустушками
Читати
«Укрпошта» підвищує ціни
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове