Архів
П’ятниця,
31 серпня 2018 року

№ 67 (19614)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

На порозі змін

У КРИЗОВІЙ ситуації з тваринництвом, що склалася в державі, питання забезпечення населення молочними продуктами, на мою думку, слід вирішувати не підняттям цін на них, а збільшенням поголів’я ВРХ, підвищенням їхньої продуктивності, поліпшенням селекційної роботи шляхом виведення цінних високомолочних та м’ясних порід. Треба у найкоротші терміни довести кількість корів до не менш як 22-25 голів на 100 га сільськогосподарських угідь. Це стосується всіх землекористувачів, зокрема й дрібних фермерів.

Олександр КАПИНОС.

с. Пироги

Глобинського району

Полтавської області.

 

Я 25 років пропрацював на тракторі, за свою роботу маю чимало грамот. Їздив безкоштовно по путівці в Болгарію. Працював також на цукровому заводі. І ось тепер за свої труди одержую аж півтори тисячі гривень. Хіба я винен у тому, що тоді була мала зарплата? То де ж той захист селянина, про який ми чуємо від одіозних політиків, які так про нас «піклуються»?

Василь МАЛІНОВСЬКИЙ.

с. Борсуки

Гайсинського району

Вінницької області.

 

У масах поширюється думка, що влада готує передати Україну в залежність іншої держави. І, судячи з усього, це таки правда. Залишилось тільки відмінити мораторій на продаж землі. І все — України немає.

Віталій ШМАЛІЙ.

с. Бабайківка

Царичанського району

Дніпропетровської області.

 

Читаючи «Сільські вісті», особливо листи читачів, сумно стає на душі. Керівники довели український народ до такого зубожіння, що аж страх бере. Навіщо ж нам такі правителі? Не вмієш управляти державою — не берись і не подавай надію людям. Пройшовся б хоч один депутат чи урядовець селом і подивився на власні очі, як там люди живуть, де їм працювати, крім власних городів, і з чого жити. Користуючись нагодою, хочу також попередити спільників президента-втікача: не пріться до влади, нічого у вас не вийде.

Анастасія ЧЕРНУШЕНКО.

с. Велика Шапківка

Куп’янського району

Харківської області.

 

Українцям потрібно будь-що позбутися традиційної ще радянської манери голосувати бездумно. Час зрозуміти, що обираємо не особу, а ідеологію! Понад чверть століття наш електорат беззмінно приводить до влади людей, які розкрадають країну й виморюють народ. Бо це лідери і слуги товстосумів, які не знають іншого Бога, крім грошей. Але для розумнішого вибору потрібна завзятіша активність учених, які повинні навчати виборців. Маємо дошукуватись глузду як в окремих політиках, так і в нашій по-божевільному рясній багатопартійності. Треба розробити систему законів, які привели б кількість партій до розумної норми. Щоб не міг усякий аматорський гурток величати себе політичною партією. Таку честь слід заробити й обґрунтувати.

Оберемо замість хижаків-олігархів — середній клас (зокрема фермерів), замість лицемірного лібералізму — шведський соціалізм, тоді припиниться тарифно-газова війна з народом і наше вимирання. Україна ж розквітне так, як вона того варта.

Валентин БУЛАХ.

м. Чернігів.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове