Архів
П’ятниця,
31 серпня 2018 року

№ 67 (19614)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Вузли реформ

Медицина має бути якісна

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

УКРАЇНСЬКА медична реформа реалізується тяжко та повільно. Наразі її впровадження залежить від матеріально-технічної бази медичних закладів. Заступник головного лікаря Хмельницької обласної лікарні Олексій Підмурняк розповідає, що доводиться багато працювати над тим, щоб забезпечити лікарню сучасним обладнанням та відремонтувати старі приміщення. Але певні здобутки є, і це не може не тішити. Приміром, вдалося отримати кошти на ремонт операційного блоку і придбання якісного офтальмологічного обладнання європейського зразка, завдяки якому можна проводити надскладні операції, які збережуть людям зір.

На черзі — створення центру політравми, адже до закладу часто потрапляють пацієнти з численними пошкодженнями після ДТП, яким потрібна допомога нейрохірурга, хірурга та травматолога. Їхнє лікування буде в рази успішніше, якщо відбуватиметься в одному місці.

Нині у Хмельницькій обласній лікарні щорічно лікується близько 30 тисяч пацієнтів. Хірурги закладу за рік виконують понад 14 тисяч оперативних втручань. Утім, керівництво та персонал лікарні зупинятися на досягнутому не збираються, щодня підтверджуючи свою вірність клятві Гіппократа.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове