Архів
П’ятниця,
31 серпня 2018 року

№ 67 (19614)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Подія

Фестиваль гончарства

Світлана ПРУГЛО.

Полтавська область.

Фото автора.

НАЦІОНАЛЬНИЙ фестиваль гончарства в Опішному Полтавської області традиційно розпочався з офіційного відкриття та промов засновників дійства. Після цього врочисто дали старт і міжнародному мистецькому ярмарку «Гончарний Всесвіт в Україні-2018». Нині до ярмаркування долучилися представники дев’яти областей України. Торгові ряди майоріли від різнобарв’я кераміки, вишивки, речей із дерева й виробів інших видів декоративно-ужиткового мистецтва. Кожен охочий мав змогу придбати сувенір на будь-який смак.

Приємно вразив гостей свята фольклорний фестиваль «Гончарське перевесло». Цілісінький день зі сцени лунали пісні, що чергувалися із запальними танцями у виконанні професійних колективів із Полтавщини, Харківщини, Черкащини, Сумщини, Чернігівщини. Не меншу увагу прикував до себе гончарський бодіпейнтинг. А орнаменти, нанесені на тіло моделей, змусили членів журі довго дискутувати щодо обрання переможця.

Дзвін молота і яскраве полум’я запрошували глядачів спробувати покувати на ковальських майстер-класах. Організатори цьогорічного фестивалю вирішили випробувати на майстерність і самих гончарів-професіоналів. Ті змагались у виготовленні глечиків та мисок на швидкість.

«Смачна» частина фестивалю поєднала кулінарні традиції двох народів — України і Грузії. Найрізноманітніші ласощі припали до смаку всім гурманам гончарського свята. Тож кожен гість набув колосального досвіду та задоволення від спілкування, нових вражень і шаленого ритму святкового дійства.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове