Архів
П’ятниця,
31 серпня 2018 року

№ 67 (19614)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Слимаків побільшало

ПІСЛЯ тривалих дощів відчутно збільшилася кількість слимаків у саду.

Знищити слизнів надзвичайно важко. Робити це слід постійно, вдаючись до найрізноматніших методів. Восени в боротьбі з цими бридкими шкідниками актуальним буде перекопування ґрунту перед настанням приморозків або в період відлиги після них. Слимаки ховають кладку яєць в щілинах або ямках біля поверхні ґрунту. У поверхневому шарі облаштовуються на зиму й дорослі особини. Перекопавши ґрунт, можна знищити практично всі кладки яєць слимаків і тим самим знешкодити майже всю популяцію.

Є ще один дуже ефективний спосіб відлякати шкідників — обробити овочеві грядки настоєм зі слимаків. Для цього зібраних рано-вранці вручну слизнів (чверть відра) заливають рівним об’ємом гарячої води і залишають для ферментації. Настій не розбавляють і не розбризкують, ним поливають під корінь овочі з розрахунку склянка на рослину.

Версія для друку          До списку статтей

КОЖНИЙ день вегетації в цю пору додає близько 5 кг бульб на сотку. Тому, певно, не варто поспішати з копанням продовольчої картоплі. Але все ж нині по всій Україні гудуть тракторці, що вивертають рядки з бульбами, та мелькають лопати в натруджених руках. Картопля вродила, тож тільки встигай її вивозити з поля. А далі для неї настає лікувальний період, про що піде мова в основному матеріалі наступного «ДГ». Усе треба зробити правильно — і перебрати, і розсортувати, бо якщо до сховища потрапить пошкоджена, недоброякісна продукція, кращою вона з часом не стане.

Гарний «урожай» бігає, квохче і ґелґоче й на пташиному дворі. Допоможемо вам і тут провести своєрідне сортування: кого пустити на м’ясо, а кого залишити на плем’я. Чим треба керуватись, комплектуючи стадо курей? А качок, гусей, індиків? На що потрібно звертати увагу в кожного екземпляра? Усе це важливі питання для вирощування гарного майбутнього потомства.

До вибору місця під колодязь слід підійти дуже виважено. Джерело має послужити вам не один десяток років, а сьогодні проблема водопостачання виходить чи не на перше місце. Про це у статті «Копаємо колодязь».

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове