Архів
П’ятниця,
3 серпня 2018 року

№ 59 (19606)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Серпень Наша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Чим душа багата

Квіткове царство

Тетяна ОСТАПЕНКО.

Вінницька область.

Фото автора.

ТІ, хто проходить повз хату Зінаїди Бадрак, що у селі Ковалівка Немирівського району, часто зупиняється, щоб помилуватися красою її подвір’я. «Бачу, машина якась стишила хід, а затим далі поїхала, — розповідає господиня. — Школярі перед першим та останнім дзвоником завжди тут фотографуються у вишиванках».

За ворітьми пані Зіна розбила клумби, висадила квіти. Двір обгородила тином, повісила глечики, полакувала їх, щоб не псувалися в негоду. З сітки й автомобільної шини зробила соняшник, пофарбувала й прикріпила до тину. З-за розмаїття квітів на подвір’ї виглядає гном. Біля колодязя розкинули крила білі лебеді. Далі посеред зеленого споришу виросли тюльпани. Все це жінка виготовила власноруч із наявних матеріалів.

Спершу дехто з односельців навіть не розумів тітку Зіну, мовляв, то все дурниці. Але вона на те не зважала, висаджувала свої канни й троянди, сіяла чорнобривці, айстри та нічні красуні. «Я хліба не куплю, а на квіти грошей не пошкодую. Душа в мене радіє, коли все цвіте. Торік улітку була посуха. Колодязь мій висох, то я воду аж із третього кутка носила, щоб квіти полити».

Хата Зіни Бадрак хоч і старенька, глиняна, але доглянута, помащена, пофарбована. Любо глянути. Та найбільше, звісно, вабить око двір. Обійстя нашої односельчанки можна побачити навіть в Інтернеті. Якось газовий контролер прийшов знімати показники лічильника, зробив фото і виставив в одній із соціальних мереж. Каже, що обходив усю Ковалівку, а такої краси ніде не бачив.

Версія для друку          До списку статтей

Озовіться, друзі!

Надія КУЦЬ (КОМЛАЧ).

с. Чайківщина

Оржицького району

Полтавської області.

МИНУЛО 55 років відтоді, як ми, студенти 24-ї групи Лубенського сільськогосподарського технікуму бухгалтерського обліку, залишили стіни рідного навчального закладу та роз’їхалися за призначеннями.

Наша група складалась із 30 дівчат, а керівником у нас був молодий педагог Владислав Михайлович Шовкун. Ми завжди в усьому задавали тон: як у навчанні, роботі, так і в пісні. Виступали з концертами на радіостанції, на фабриці, у військовій частині. Наш колектив завжди був дружним, згуртованим. Разом ми встигли відсвяткувати декілька ювілеїв після закінчення навчання. Хочеться зберегти традицію. Тож запрошую всіх товаришок на зустріч випускників, яка відбудеться 19 серпня.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове