Архів
Вівторок,
31 липня 2018 року

№ 58 (19605)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Розлучення по-англійськи

ЄВРОСОЮЗ відкинув британський план щодо митного союзу після Brexit.

Докладніше...
Пригрозив уряду

США. Президент Дональд Трамп пообіцяв призупинити роботу федерального уряду, якщо той не проголосує за законопроект про охорону кордонів.

Докладніше...
Це все-таки сталося

ПОЛЬЩА. Президент Анджей Дуда підписав закон про судоустрій на тлі протестів.

Докладніше...
Довгоочікуване політичне потепління

ЯПОНІЯ оголосила про згортання комплексів ППО на південному заході країни.

Докладніше...
Лібералізм не значить демократія

УГОРЩИНА. Прем’єр-міністр Віктор Орбан розкритикував держави Західної Європи за їхню політику щодо мігрантів.

Докладніше...
Норовливий каталонець повертається

БЕЛЬГІЯ. Прибулий до країни екс-глава Каталонії Карлес Пучдемон заявив: «Я повертаюся».

Докладніше...
Чергові миротворчі перемовини

ТУРЕЧЧИНА. 7 вересня у Стамбулі відбудеться чотиристоронній саміт щодо Сирії.

Докладніше...
Аномальна спека

ЛАТВІЯ. Температура моря б’є рекорди.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Отакої!

Розшукується тезка

Олена ГРИГОРЕНКО.

ПОВІДОМЛЕННЯ про судове провадження, що підлягає негайному примусовому виконанню, 66-річному жителю міста Світловодськ на Кіровоградщині Олександру Васильовичу Максименку, який працює охоронцем у місцевому професійно-технічному училищі, привселюдно вручили під розписку просто на його робочому місці. Коли чоловік відкрив конверт і став читати, то ледь не зомлів. Виконавча служба інформувала його, О.В. Максименка, про те, що за ухвалою суду з нього має бути стягнено майже 80 тисяч гривень боргу, а також 25% пені за кожний прострочений місяць сплати. За що? За несплату аліментів!

Про «злісного неплатника аліментів» покотився поголос на роботі. Можна тільки уявити, які «розбори польотів» цьому добропорядному сім’янинові довелося пережити вдома. Чоловік усіляко відхрещувався від «дітей, прижитих на стороні». Та хто ж у таке повірить, коли на руках документ — із печаткою суду, підписами уповноважених законом осіб…

Від переживань у чоловіка стався гіпертонічний криз. «Швидка» доправила Олександра Васильовича у лікарню. Ледь оговтавшись, чоловік виписався під розписку. Бо не міг собі дозволити розкоші вилежуватись на лікарняному ліжку. На ньому «висів» споживчий кредит, а тут ще й аліменти. Треба заробляти гроші...

А незабаром з’ясувалося, що чиновники припустилися помилки. Бо стягнення такого боргу за рішенням Кіровського суду міста стосувалося повного тезки чоловіка — теж Максименка Олександра Васильовича. Тобто виконавча служба напартачила, відправивши постанову не за тією адресою...

— А якби я наклав на себе руки? Не всі люди таке витримують. За цей час я наслухавсь образ, посварився з дружиною. А як переживали діти та онуки! До всього на моє майно був накладений арешт, навіть машиною не мав права користуватися, — розповідає про свої поневіряння чоловік.

У прес-службі Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області помилку підтвердили: «На момент, коли був пред’явлений виконавчий лист, реєстраційний номер облікової картки платника податків не був обов’язковою вимогою до виконання виконавчого документа. У зв’язку з тим, що в Світловодську проживає декілька громадян, які мають однакові прізвища, імена та по батькові, державний виконавець отримав недостовірну інформацію щодо особи, яка насправді не була боржником у виконавчому провадженні. Після звернення Олександра Максименка державний виконавець негайно вжив заходів щодо відкликання постанови про стягнення аліментів. Усі необхідні матеріали направлені за місцем його роботи. Стягнення коштів із доходів Олександра Максименка не здійснювались, тому його права порушено не було».

Нехай і так. Чоловік, як і перший раз, на робочому місці у присутності колег отримав документ, який «реабілітовує» його перед громадськістю і рідними. Однак ніхто з чиновників перед Олександром Васильовичем не вибачився. Хоча у цивілізованій країні за таку помилку можна було б відсудити чималеньку моральну компенсацію. «Здоров’я дорожче», — відмахується «аліментник», коли його питають, чи не хоче він подати на чиновників позов до суду.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Блакитне паливо поки що не дорожчатиме
Читати
Не дуже й густо
Читати
Донеччина — у лідерах
Читати
Божаться, що розрахувалися
Читати
Пальне в «тіні»
Читати
Доки не поховано останнього...
Читати
Звідки «мотлох»?
Читати
Гепатит наступає
Читати
За порядком стежитимуть камери
Читати
Запрацювали нові повітряні ворота
Читати





— Як бачите, нормальної дороги до села немає. Тож повідомте жителів, що поштова машина обслуговуватиме їх тут.

Мал. А. Василенка.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове