Архів
П’ятниця,
27 липня 2018 року

№ 57 (19604)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Наполягли на своєму

ПОЛЬЩА. Сенат без поправок ухвалив пакет змін до законів про судову систему.

Докладніше...
У чий бік політичний реверанс?

МОЛДОВА. Влада проводить діалог з Ізраїлем щодо перенесення посольства з Тель-Авіва до Єрусалима.

Докладніше...
Міграційна відлига

ТУРЕЧЧИНА скасувала заборону виїзду за кордон для понад 155 тисяч своїх громадян.

Докладніше...
На двох стільцях

ВІРМЕНІЯ не прагнутиме вступити в НАТО.

Докладніше...
Серія кривавих терактів

СИРІЯ. Бойовики «Ісламської держави» вбили 215 людей на підконтрольній уряду території.

Докладніше...
Болівар утратив п’ять нулів

ВЕНЕСУЕЛА. Президент Ніколас Мадуро анонсував деномінацію національної валюти.

Докладніше...
Відпочинок став пеклом

ГРЕЦІЯ. Смертоносна лісова пожежа фактично знищила прибережне місто Маті.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Запитання — відповідь

Сезонна робота: права і гарантії

«Хочу влаштуватись на тимчасову роботу в місцеве агропідприємство. Чи розповсюджуються на сезонних робітників такі ж самі соціальні гарантії, як і на постійних? Зокрема, чи оплачуватиметься лікарняний?»

Микола СОРОКА.

м. Апостолове Дніпропетровської області.

 

НА СЬОГОДНІ в Україні є чинним Указ Президії Верховної Ради СРСР «Про умови праці робітників і службовців, зайнятих на сезонних роботах» від 24.09.1974 року №310-ІХ (далі — Указ №310). Відповідно до ст. 1-ї зазначеного Указу сезонними вважаються роботи, які внаслідок природних і кліматичних умов можуть виконуватися лише протягом певного періоду (сезону), але не більше 6 місяців.

Під час прийому на сезонні роботи роботодавець має укласти строковий трудовий договір з працівником. При цьому перший зобов’язаний попередити працівника про сезонний характер роботи, що відображається в наказі (розпорядженні) про прийом на роботу. Працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу. При укладенні сезонного договору випробувальний термін не встановлюється.

Важливо знати, що на сезонних працівників поширюються умови і положення, передбачені Правилами внутрішнього трудового розпорядку та колективного договору, що діють на підприємстві (тривалість робочого часу і відпочинку, оплата праці, матеріальне стимулювання, умови і охорона праці тощо). Слід звернути увагу, що відповідно до Закону України «Про відпустки» сезонним працівникам відпустка надається пропорційно до відпрацьованого часу.

Звільнення сезонних працівників відбувається після закінчення строку дії договору. Заява робітника в цьому випадку не потрібна. Звертаємо увагу, що у разі, коли сезонного або тимчасового працівника не звільнено в останній день дії строкового договору і трудові відносини фактично тривають (хоча б один день), дія цього договору вважається продовженою на невизначений строк. Тобто строковий договір стає безстроковим і звільнити працівника вже не можна.

Сезонні працівники за наявності умов, визначених Кодексом законів про працю, а саме у випадку хвороби або інвалідності, які перешкоджають виконанню роботи за договором, порушення власником або уповноваженим ним органом законодавства про працю, колективного або трудового договору мають право достроково з власної ініціативи розірвати останній. При цьому про своє звільнення сезонні працівники попереджають роботодавця письмово за 3 дні. Роботодавець з власної ініціативи має право звільнити працівника, зайнятого на сезонних роботах, до закінчення строку трудового договору, крім загальних підстав, передбачених трудовим законодавством України, а також за додатковими підставами. Зокрема: припинення робіт на підприємстві на строк понад два тижні з причин виробничого характеру чи скорочення робіт на цьому підприємстві; неприхід працівника на роботу безперервно протягом більш як одного місяця внаслідок тимчасової непрацездатності.

Всі наймані працівники, які підписали письмовий трудовий договір (контракт) і виконували сезонну роботу один день і більше, включаються в облікову кількість штатних працівників. Усі мінімальні гарантії, надані державою постійним працівникам, поширюються і на сезонних працівників. Тобто оплата праці за виконану робітником місячну, а також погодинну норму праці (обсяг робіт) має провадитись на рівні не нижче мінімальної заробітної плати. Сезонні працівники мають право на оплату часу відпусток, тимчасової непрацездатності, також їм надаються гарантії та компенсації у зв’язку зі службовими відрядженнями.

Форми і системи оплати праці, норми, розцінки, тарифні сітки, схеми посадових окладів, умови запровадження і розміри надбавок, доплат, премій, винагород та інших заохочувальних, компенсаційних і гарантійних виплат, що діють на підприємстві, поширюються також і на сезонних працівників.

Підготувала
Лариса ПИЛИПЕНКО.

 

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Затримують виплати
Читати
Шантаж таки спрацював?
Читати
Стережись автомобіля
Читати
«Ти нам потрібен...»
Читати
Кір наступає
Читати
Попереду — темінь
Читати
Доживемо, тоді побачимо
Читати
Хворіти по-новому
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове