Архів
П’ятниця,
27 липня 2018 року

№ 57 (19604)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Наполягли на своєму

ПОЛЬЩА. Сенат без поправок ухвалив пакет змін до законів про судову систему.

Докладніше...
У чий бік політичний реверанс?

МОЛДОВА. Влада проводить діалог з Ізраїлем щодо перенесення посольства з Тель-Авіва до Єрусалима.

Докладніше...
Міграційна відлига

ТУРЕЧЧИНА скасувала заборону виїзду за кордон для понад 155 тисяч своїх громадян.

Докладніше...
На двох стільцях

ВІРМЕНІЯ не прагнутиме вступити в НАТО.

Докладніше...
Серія кривавих терактів

СИРІЯ. Бойовики «Ісламської держави» вбили 215 людей на підконтрольній уряду території.

Докладніше...
Болівар утратив п’ять нулів

ВЕНЕСУЕЛА. Президент Ніколас Мадуро анонсував деномінацію національної валюти.

Докладніше...
Відпочинок став пеклом

ГРЕЦІЯ. Смертоносна лісова пожежа фактично знищила прибережне місто Маті.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Продовження теми

Юрій Кармазін:«Забудьте про банки...»

У номері за 24 липня в матеріалі «Кредитна диктатура» наша газета писала про небезпеку запровадження нових правил кредитування. Днями в інформагентстві «Українські новини» відбулася прес-конференція «Можливі наслідки після вступу в силу закону №6027-д «Про відновлення кредитування», зміст якого суперечить Конституції України», у якій взяв участь президент «Інституту Права та Суспільства», народний депутат України попередніх скликань, голова Партії захисників Вітчизни Юрій Кармазін. Подаємо витяг із виступу Юрія Анатолійовича.

«ПРИЙНЯТТЯ цього закону — це колективний злочин, скоєний злочинним угрупованням. Сюди я зараховую тих 232 депутатів, які віддали свої голоси «за». Нагадаю, хто це такі. «Радикали» й «Самопоміч» у повному складі, майже вся фракція БПП, частково «Народний фронт», половина депутатів з «Опоблоку» та груп «Воля народу» і «Відродження».

Я багато читав у своєму житті проектів законів та законів і робив їх, але такого нахабства, цинізму, які були виявлені при прийнятті цього закону, неможливо собі уявити!

Приєднуюсь до думок численних експертів про страшні правові наслідки для кожного українця, який має ті чи інші відносини з банками. Якщо цей закон буде підписаний Президентом, усім доведеться забути про банки — вони фактично стануть установами іноземних держав, які робитимуть для громадян України і для держави набагато гірше, ніж є сьогодні.

Говорячи про цей закон, я скажу про ті речі, які не оприлюднювали. В пункті 3-му Перехідних положень ухваленого документа чорним по білому записано, що на період проведення АТО (хоча вже діє ООС) та заходів стримування агресії РФ на території Донецької і Луганської областей і тимчасової окупації території України дозволяється вносити зміни до договору застави та іпотечного договору, що був нотаріально посвідчений на тимчасово окупованій території України, а також на території проведення АТО. Що це значить? Що ми визнаємо дії органів, які сьогодні є на окупованій території.

Вочевидь, багато сил стояло за підтримкою цього закону, адже зауваження від Головного юридичного управління, у яких вказано, що вищезазначене положення концептуально змінює позицію України, закріплену законами про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території стосовно визнання актів органів та їх посадових осіб, які утворені й діють на тимчасово окупованій території не за законодавством України, не були виправлені. Я запитую: у цій державі є СБУ? Мабуть, немає, якщо ніхто з цієї структури не зміг пояснити і показати, що за цим положенням стоїть.

Я вважаю, закон треба перейменувати, щоб було чітко зрозуміло народу України: про узаконення рейдерства під виглядом кредитування. Оце буде абсолютно правильна його назва. Цей закон суперечить статтям 22-й, 58-й Конституції України.

У Прикінцевих положеннях в пункті 2-му записано, цитую: «Цей закон застосовується до відносин, що виникли після введення його в дію, а також до відносин, що виникли до введення його в дію та продовжують існувати після введення його в дію». Можете собі уявити чи ні? Наприклад, вам повідомлять, що в односторонньому порядку підвищили відсотки, а якщо ви не згодні, то через місяць поверніть усі кошти, які позичили... Всі, хто має хоч якісь зобов’язання перед банками, терміново перегляньте їх, і я вам раджу поставити на них крапку. Тобто забудьте про банки, поки на цей закон не буде накладено вето, бо це небезпечно для кожного громадянина!

Хотів би наголосити на такому. Я багато бачив цинізму у Верховній Раді України, вже п’ять із половиною років я не там і не маю недоторканності, але продовжую боротися за права людей і хочу сказати, що цей так званий закон перевершує увесь можливий цинізм. Судіть самі: його ухвалили просто перед депутатською відпусткою, тобто вважали, що він найголовніший, раз знайшли для нього голоси. Кажу всім негідникам, які за нього голосували: не бажаю, щоб і вороги мали такі проблеми, які ви створили сьогодні державі! Всім вигідно, щоб обдирали народ як липку.

Я застерігаю Президента від підписання цього закону: все закінчиться дуже погано. Щоби запобігти тому, що може статись, я підготував звернення до Петра Порошенка щодо необхідності застосування права вето щодо цього документа, в якому я вказую, що, по-перше, порушена процедура, а по-друге, це може викликати неспокій у суспільстві, і до Конституційного суду.

Звертаюся також до міністра юстиції: чому ви не здійснили антикорупційну експертизу цього закону відповідно до своїх обов’язків? Адже він корупціогенний і, повторюю, направлений проти кожного простого громадянина України. Всіх, хто проголосував «за», я вважаю людьми антидержавними і антинародними.

А найголовніше — таким діям повинен дати оцінку народ!»

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Затримують виплати
Читати
Шантаж таки спрацював?
Читати
Стережись автомобіля
Читати
«Ти нам потрібен...»
Читати
Кір наступає
Читати
Попереду — темінь
Читати
Доживемо, тоді побачимо
Читати
Хворіти по-новому
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове