Архів
П’ятниця,
27 липня 2018 року

№ 57 (19604)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Світлий промінь

Піввіковий ювілей
шкільної дружби

Леся ІВАНЧЕНКО.

У СЕЛІ Дубовичі, що в Кролевецькому районі Сумщини, відбулася зустріч однокласників, які закінчили школу 50 років тому. Їх зібралось усього 17 осіб. До сліз бентежно було дивитись, як сивочолі святково вдягнені люди не випускали одне одного з міцних обіймів.

Це — славетний випуск. У далеких 1960-х вони створили ансамбль «Манжерок», який був широковідомий у районі. Й навіть через роки його солісти не втратили запалу і голосів — пісні у їхньому виконанні лунали на цьогорічній зустрічі.

На вечорі спогадів випускників звучала також щира дяка педагогічному колективу та технічному персоналу школи за невсипущу працю — всім тим, хто навчав їх не лише знанням, а й мудрості стати, бути і залишатись Людиною з великої літери для свого роду, трудового колективу, країни. Наука була засвоєна. Тепло і щиро звітував кожен випускник, як послужив він рідному селу, народу України. Друзі доповнювали розповіді скромних товаришів досягненнями та вражаючими фактами їхньої наукової, суспільної, освітньої, технічної, культурної діяльності — як спеціалістів, керівників, талановитих в обраній професії людей.

І сивочолі чоловіки, і красиві жіночки літнього віку випромінювали величезний потенціал життєлюбства, не втратили шарму, привабливості. Через роки пронесли вони глибинну пам’ять і любов до рідного краю. Життєвий шлях дубовичан — простих і таких високих думкою людей — є прикладом для молодшого покоління.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове