Архів
Неділя,
3 липня 2018 року

№ 50 (19597)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Липень
  • За рубежем
Міграційний камінь спотикання

ЄВРОСОЮЗ. Учасники дводенного саміту ЄС у Брюсселі не змогли погодити підсумкової заяви з ряду питань.

Докладніше...
Новий виток бунтівних настроїв

ІСПАНІЯ. Каталонія знову виступила проти офіційного Мадрида.

Докладніше...
Вибори, що б’ють рекорди

У МЕКСИЦІ завершилися наймасштабніші за історію країни вибори.

Докладніше...
Ескалація конфлікту

СИРІЯ. Урядові війська повернули під контроль 70 населених пунктів на сході і південному сході провінції Дераа.

Докладніше...
Політичний газогін

ЕСТОНІЯ вимагає від ЄС зупинити будівництво «Північного потоку-2».

Докладніше...
Не хочуть зайвого клопоту

ЄГИПЕТ услід за Лівією відмовився від створення міграційних центрів ЄС у своїй країні.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Олімпійська вітальня

Золоті дівчата України

Микола КРИВОНІС.

В Олімпійському домі вшанували лауреатів спортивних місяців. Свої заслужені нагороди отримали найкраща спортсменка і тренер квітня — бронзова призерка чемпіонату Європи з дзюдо Єлизавета Каланіна та її наставник Василь Волошин, а також лауреати спортивного травня — чемпіонка Європи з карате Анжеліка Терлюга та її тренер Денис Морозов.

В ОСТАННІЙ день чемпіонату Європи з дзюдо у Тель-Авіві Єлизавета Каланіна з Кременчука Полтавщини поповнила скарбничку збірної України бронзовою медаллю. У ваговій категорії понад 78 кг в поєдинку за третє місце вона поборола співвітчизницю Галину Тарасову. Це перша доросла нагорода Єлизавети на чемпіонаті Європи. Нині Каланіна посідає в світовому рейтингу 11-те місце. Раніше вона виграла турнір серії Гран-прі в Марокко.

Головною зіркою чемпіонату Європи-2018, який відбувся в сербському місті Нові Сад, стала випускниця Одеської морської академії Анжеліка Терлюга. 26-річна одеситка виграла золоту медаль у ваговій категорії до 55 кг, здобувши таким чином повний комплект індивідуальних європейських нагород. Адже раніше Анжеліка вже завойовувала «срібло» (2016, Монпельє) та «бронзу» (2017, Коджаелі). Крім того, в її активі ще є золота медаль у жіночій команді куміте (Коджаелі-2017) і ще одна командна «бронза» (Тампере-2014).

Щодо нинішнього чемпіонського титулу Анжеліки можна сказати, що спортивна доля просто повернула їй певний борг. Адже у фіналі чемпіонату Європи в Монпельє одеситка впевнено перемагала титуловану італійку Сару Кардін, чемпіонку світу-2014. Але за рахунку 3:0 на користь Анжеліки досвідчена Кардін за декілька секунд до кінця бою просто виштовхала суперницю за межі татамі. Українці було зараховано технічну поразку.

Анжеліка зробила висновки з того фіналу. Вона стала тренуватися ще наполегливіше, наприкінці 2017 року після численних перемог та призових місць на міжнародних турнірах вихованка тренера Дениса Морозова очолила світовий рейтинг у категорії до 55 кг.

Єлизавета Каланіна і Анжеліка Терлюга вперше отримали звання найкращих спортсменок місяця в Україні. За словами президента Національного олімпійського комітету Сергія Бубки, українська школа єдиноборств завжди посідала лідируючі позиції в світі. Зокрема, дзюдо в Україні має чудові давні традиції. Наші каратисти вперше долають свій шлях до омріяних Олімпійських ігор, утім, досягнення спортсменів на міжнародній арені свідчать про серйозність їхніх намірів.

Попереду у наших дівчат головна мета — Олімпіада-2020 в Токіо, на якій, зокрема, відбудеться дебютний турнір каратистів. Єлизавета і Анжеліка достеменно знають, що і в дзюдо, і в карате конкуренція зростатиме, та це їх не лякає, а, навпаки, мотивує. Щодо найближчих планів, то розпочинається передолімпійська боротьба за токійські ліцензії. Адже інколи буває важче виграти олімпійську ліцензію, ніж стати олімпійською чемпіонкою. Триматимемо кулаки за наших дівчат.

На фото автора: олімпійські надії України Єлизавета Каланіна (праворуч) та Анжеліка Терлюга.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Як тепер лікуватимуть
Читати
Негода лютує
Читати
Копійки поступово зникнуть
Читати
Обережно: дифтерія
Читати
На додаток — ще й туберкульоз
Читати
Прохали про притулок
Читати
I собі, й іншим
Читати
Під загрозою руйнування
Читати
Скидаємося «пенсійним туристам»
Читати





— Оце, Петре, додали до пенсії 10 гривень. Сиджу і думаю, може, Сірку на них пакетик корму купити? Хай хоч він цим грошам порадіє...

Мал. А. Василенка.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове