Архів
Неділя,
3 липня 2018 року

№ 50 (19597)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Липень
  • За рубежем
Міграційний камінь спотикання

ЄВРОСОЮЗ. Учасники дводенного саміту ЄС у Брюсселі не змогли погодити підсумкової заяви з ряду питань.

Докладніше...
Новий виток бунтівних настроїв

ІСПАНІЯ. Каталонія знову виступила проти офіційного Мадрида.

Докладніше...
Вибори, що б’ють рекорди

У МЕКСИЦІ завершилися наймасштабніші за історію країни вибори.

Докладніше...
Ескалація конфлікту

СИРІЯ. Урядові війська повернули під контроль 70 населених пунктів на сході і південному сході провінції Дераа.

Докладніше...
Політичний газогін

ЕСТОНІЯ вимагає від ЄС зупинити будівництво «Північного потоку-2».

Докладніше...
Не хочуть зайвого клопоту

ЄГИПЕТ услід за Лівією відмовився від створення міграційних центрів ЄС у своїй країні.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

«Хлібне перемир’я»

Михайло ВЕДМІДЬ.

У СЕРЕДУ, 27 червня, у Мінську членами Тристоронньої контактної групи за участі представників ОРДЛО у зв’язку з початком збирання врожаю було досягнуто домовленості про встановлення так званого хлібного перемир’я — «всеосяжного, стійкого і безстрокового режиму припинення вогню починаючи з 1 липня 2018 р. за київським часом».

Бойовики «ДНР» запевнили, що повністю готові до дотримання «хлібного перемир’я». Своєю чергою у штабі ООС заявили те ж саме. Втім, із урахуванням досвіду попередніх «режимів тиші», коли вогонь відкривався вже наступного дня, такі заяви військових викликали певний скепсис.

Так сталося й цього разу. Вже о четвертій годині ранку 1 липня противник відкрив вогонь із мінометів по Зайцевому, а з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів — по наших позиціях поблизу Новоолександрівки. Про це повідомили у штабі ООС, а українська сторона СЦКК уточнила: «За результатами фотофіксації було встановлено, що вогонь по цивільній інфраструктурі Зайцевого противник вів цієї ночі з населеного пункту Зайцеве Південне у період із 03.55 до 04.20. Внаслідок обстрілу знищено нежитловий будинок, пошкоджено господарські будівлі, огорожу та присадибні ділянки мирних мешканців на вулиці Маресьєва». На щастя, ніхто з місцевих жителів не постраждав. Про зазначене поінформовано СММ ОБСЄ.

Впродовж тієї доби, тобто у перший же день «перемир’я», бойовики виявляли невисоку активність практично по всій лінії зіткнення. Загалом 25 разів вдавалися до провокативного вогню по наших позиціях, двічі — із важкого озброєння. Підрозділи Об’єднаних сил не піддавалися на провокації ворога. Адекватну відповідь давали лише тоді, коли дії агресора безпосередньо загрожували нашим військовослужбовцям та мирному населенню, повідомили у штабі.

Тим часом українські військові звільнили ще один населений пункт на Луганщині, взявши під контроль чергову важливу адміністративну одиницю Золоте-4 — одну з п’яти частин міста Золоте Попаснянського району. «Завдяки вмілому та професійному керівництву командування батальйону, рішучим діям командира роти молодшого лейтенанта Олега Ліденка і командира взводу Зураба Чихелидзе, втрат серед українських військовослужбовців і мирного населення не було, — повідомив координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук і додав: — Операція проведена без порушення Мінських угод».

Інформацію про звільнення населеного пункту підтвердив голова військово-цивільної адміністрації Золотого Костянтин Ільченко: «За ці позиції тривали бойові протистояння. Зараз небезпечне навантаження на місцеве населення зменшили, тому що це вже остаточно наша територія, а російські війська вже не мають такого впливу». За його словами, у селищі проживає близько 800 чоловік. Утім, точна кількість жителів потребує додаткового встановлення.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Як тепер лікуватимуть
Читати
Негода лютує
Читати
Копійки поступово зникнуть
Читати
Обережно: дифтерія
Читати
На додаток — ще й туберкульоз
Читати
Прохали про притулок
Читати
I собі, й іншим
Читати
Під загрозою руйнування
Читати
Скидаємося «пенсійним туристам»
Читати





— Оце, Петре, додали до пенсії 10 гривень. Сиджу і думаю, може, Сірку на них пакетик корму купити? Хай хоч він цим грошам порадіє...

Мал. А. Василенка.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове