Архів
Середа,
27 червня 2018 року

№ 48 (19595)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша поштаПост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Читач — газета

Лікуватися треба курсами

«У мене анацидний гастрит, знижена функція залоз внутрішньої секреції. Приймала ацидин-пепсин, препарати соляної кислоти, але їх нині в аптеках не знайдеш. Що робити?»

Галина М.

м. Шостка Сумської області.

 

ДЛЯ лікування анацидного гастриту слід приймати препарати, які заміщують природну соляну кислоту, а також ферментні — для нормалізації процесів травлення, відвари лікарських трав. Не менш важливо при цьому дотримуватися дієти в харчуванні та уникати шкідливих звичок.

Правильне харчування передбачає ретельне пережовування їжі, вживати яку треба часто й потроху. Необхідно відмовитися від гострих, жирних, смажених і дуже холодних страв, солодощів. Корисними є кислі фрукти та ягоди. Слід забути про куріння, алкоголь і каву.

Особливу увагу приділіть стану нервової системи. Фітотерапія — добра помічниця при цьому захворюванні. Мова про відвар подорожника. Столову ложку подрібненого листя подорожника ввечері залийте 0,5 л води, прокип’ятіть п’ять хвилин і залиште до ранку. Відцідіть відвар і пийте рівними порціями тричі на день за 20 хвилин до їди. Вживайте щодня протягом місяця.

Затим приготуйте трав’яну суміш: корінь півонії, трава деревію, листя бобівника, коріння валеріани та аїру — по 1 частині, трава полину — 0,5 частини. Відвар збору готують так, як і відвар подорожника. Випийте відвар, розділивши його на три пор-ції, за 20 хвилин до їди. І так протягом одного-двох місяців.

Пам’ятайте, що лікуватися травами треба курсами, тобто тривало.

Любов САЛІЙ, фітотерапевт.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове