Архів
Середа,
27 червня 2018 року

№ 48 (19595)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша поштаПост здоров’я

Добрий господар

Добірку підготувала Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Мох у саду

«Моху було трохи в затемнених сирих місцях саду, тепер він поширився всюди. Торік збирала його вручну, присипала шаром сухої землі, але нині картина повторилася, моху багато. Як із ним боротися? Сусідня ділянка покинута, чи може це впливати?» — запитує Валентина Погрібна з с. Малого Рожка Вінницької області.

НАЯВНІСТЬ моху свідчить про підвищену вологість грунту. За тривалої сухої погоди мох сам зникне. Якщо не хочете чекати цього, можна посипати територію доломітовим борошном. Одного разу на рік достатньо. А кількість залежить від показника рН, тобто від кислотності грунту. Саду така процедура не шкодить.

Версія для друку          До списку статтей

ПРИКАЗКА «де не посій, там і вродить» цілком підходить до овочевих бобових культур. І цією властивістю неодмінно слід скористатись улітку в повторних посівах. Не тільки задля корму для худоби — бобові повсякчас мають бути учасником грамотної сівозміни. Отже, читайте відповідну статтю у наступному куточку і сійте ці сидерати на ділянках, що вивільняються, — користь беззаперечна.

На картоплю, крім колорадського жука, від якого ви вже, сподіваємось, «відбились», чигає ще одна небезпека — нематода. Придивіться уважно до кущиків: якщо вони в’януть, а листя дрібне і має бліде нерівномірне забарвлення, це свідчення присутності саме цього шкідника на городі. Знаючи його природу, зможете, дотримуючись наших рекомендацій, спланувати боротьбу з ним.

Що робити, коли внаслідок тривалої спеки осипається цвіт на помідорах? Крім відповіді на це запитання, дамо пораду профілактичного характеру.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове