Архів
Середа,
27 червня 2018 року

№ 48 (19595)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша поштаПост здоров’я

Добрий господар

Добірку підготувала Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Визначаємо жирність молока

НАЙПРОСТІШИЙ спосіб визначення жирності молока в домашніх умовах такий. Беремо пробірку заввишки 130-150 мм та лінійку з помітками міліметрів. На висоті 100 мм на пробірці треба зробити відмітку фломастером чи в інший спосіб. До цього рівня слід налити молока і залишити у вертикальному положенні не менше ніж на 6 годин. За цей період у верхній частині зберуться вершки.

Процент жирності молока визначається висотою шару вершків, і якщо прийняти висоту всього молока — 100 мм за 100%, то кожний міліметр стовпчика вершків відповідатиме проценту жирності молока.

Версія для друку          До списку статтей

ПРИКАЗКА «де не посій, там і вродить» цілком підходить до овочевих бобових культур. І цією властивістю неодмінно слід скористатись улітку в повторних посівах. Не тільки задля корму для худоби — бобові повсякчас мають бути учасником грамотної сівозміни. Отже, читайте відповідну статтю у наступному куточку і сійте ці сидерати на ділянках, що вивільняються, — користь беззаперечна.

На картоплю, крім колорадського жука, від якого ви вже, сподіваємось, «відбились», чигає ще одна небезпека — нематода. Придивіться уважно до кущиків: якщо вони в’януть, а листя дрібне і має бліде нерівномірне забарвлення, це свідчення присутності саме цього шкідника на городі. Знаючи його природу, зможете, дотримуючись наших рекомендацій, спланувати боротьбу з ним.

Що робити, коли внаслідок тривалої спеки осипається цвіт на помідорах? Крім відповіді на це запитання, дамо пораду профілактичного характеру.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове