Архів
П’ятниця,
8 червня 2018 року

№ 43 (19590)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Нова оборонна ініціатива

БЕЛЬГІЯ. У Брюсселі сьогодні завершується саміт глав держав і урядів НАТО.

Докладніше...
Триває ядерний шантаж

ІРАН. Тегеран почав будівництво центрифуг, призначених для збагачення урану на атомній електростанції «Натанз».

Докладніше...
Жодних мовних привілеїв

МОЛДОВА обмежила функціонування російської мови.

Докладніше...
Урядовий гендерний прорив

ІСПАНІЯ. Оголошено 18 нових міністрів уряду, 11 із них — жінки.

Докладніше...
Доторканні люди президента

ФРАНЦІЯ. У міністерстві економіки вилучили архівні документи у справі проти правої руки Еммануеля Макрона.

Докладніше...
«Античумна» парканізація Європи

ДАНІЯ. Уряд ухвалив рішення про будівництво паркану на кордоні з Німеччиною через спалахи африканської чуми свиней.

Докладніше...
Число жертв зростає

ГВАТЕМАЛА. Не вщухає виверження вулкана Фуего.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Гаряча тема

Нехлюйство доводить до біди

Віталій НАЗАРЕНКО.

Понад рік чернігівчанка Ольга Скрипець не може добитися справедливості. ПАТ «Чернігівобленерго» не хоче визнати, що через їхню провину син Ольги лише дивом лишився живий.

ЖІНКА мешкає в самісінькому центрі Чернігова — на вулиці Шевченка. Торік 7 травня її син, 9-річний Дмитро Підгайний, як завжди, гуляв із друзями біля дому. Ніщо не віщувало лиха...

Як розповіла пані Ольга, дитячого майданчика у їхньому дворі немає, тому хлопчики та дівчатка зазвичай гуляють під вікнами квартир, щоб батькам їх було видно. Того дня Дмитрик грав у футбол із друзями. М’яч влучив у двері котельні, де розташована і трансформаторна підстанція. Від удару вони відчинились. «Дитині стало цікаво, що всередині, — згадує мама школяра. — Дмитрик захотів пройти далі, але в цей момент його вдарило струмом».

Очевидці розповідають: хлопчик одразу ж знепритомнів, із рота пішла піна. Люди, які збіглись на місце трагедії, не знали, чим зарадити. Чоловік Ольги Ярослав поспішив на крики дітей та спробував викликати «швидку». Однак зателефонувати до лікарів не вдалося: електричне поле було настільки потужне, що телефон не працював.

І тільки на певній відстані від трансформаторної підстанції чоловікові вдалося додзвонитися у «швидку». Дмитрика відвезли в реанімацію.

На його тілі лікарі зафіксували явні сліди опіків. «Електричні опіки відрізняються від термічних, — пояснює його мама Ольга. — На долоні мого сина була глибока рана. На другій руці, яка слугувала своєрідним виходом для струму, що пройшов крізь грудну клітку, шкіру розірвало. Удар був настільки сильний, що місце, де лежало дитя, обвуглилося».

Лікарі констатували у Дмитрика опіки ІІ та ІІІ ступенів. Кілька днів хлопчик перебував у шоковому стані. Аби хоч трохи полегшити страждання від страшенного болю, його вводили в медикаментозний сон. Загалом у лікарні Дмитрик провів 23 дні. Медики казали: це диво, що він вижив, адже через трансформатор проходить струм напругою 10 тисяч вольт.

Оговтавшись від того, що сталося, батьки хлопчика найняли адвоката та подали до суду на монополіста — ПАТ «Чернігівобленерго». Вони впевнені: їхня дитина не постраждала б, якби на злощасних дверях висів замок. Від енергокомпанії вимагають компенсацію в сумі 200 тисяч гривень. Пояснюють: хоча медики запевнили, що пережите не вплинуло на розвиток сина, однак ніхто не дає гарантій, як підуть справи надалі. Гроші планують спрямувати на подальше лікування та реабілітацію Дмитрика.

У «Чернігівобленерго» провину заперечують. Кажуть: двері були замкнені. Щоправда, визнають той факт, що, коли Дмитрика вдарило струмом, до них на «гарячу лінію» телефонували люди і повідомляли про відчинений вхід до трансформатора.

«За 15 хвилин після того, як мого сина забрала «швидка», приїхали представники «Чернігівобленерго» і повісили на двері замок. Тепер у судах вони показують якісь акти перевірок, складені ними самими. А те, що дитина лежала біля трансформаторної підстанції і лікарі констатували удар електричним струмом, — для них не аргумент», — обурюється мама школяра.

Справу розглядають у Деснянському районному суді Чернігова. За словами Ольги Скрипець, до четвертого засідання все йшло добре. Однак останнім часом адвокат Станіслав Олійник перестав виходити на зв’язок, хоча всю обумовлену у договорі про надання правової допомоги суму йому виплатили...

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
До уваги абітурієнтів
Читати
Вимушені мілітаризуватися
Читати
Менше людей — більше грошей?
Читати
Позбавлять контролю
Читати
Побільшало сталевих помічників
Читати
До приватних рук шикуйсь!
Читати
Відійшла у вічність
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове