Архів
П’ятниця,
8 червня 2018 року

№ 43 (19590)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Нова оборонна ініціатива

БЕЛЬГІЯ. У Брюсселі сьогодні завершується саміт глав держав і урядів НАТО.

Докладніше...
Триває ядерний шантаж

ІРАН. Тегеран почав будівництво центрифуг, призначених для збагачення урану на атомній електростанції «Натанз».

Докладніше...
Жодних мовних привілеїв

МОЛДОВА обмежила функціонування російської мови.

Докладніше...
Урядовий гендерний прорив

ІСПАНІЯ. Оголошено 18 нових міністрів уряду, 11 із них — жінки.

Докладніше...
Доторканні люди президента

ФРАНЦІЯ. У міністерстві економіки вилучили архівні документи у справі проти правої руки Еммануеля Макрона.

Докладніше...
«Античумна» парканізація Європи

ДАНІЯ. Уряд ухвалив рішення про будівництво паркану на кордоні з Німеччиною через спалахи африканської чуми свиней.

Докладніше...
Число жертв зростає

ГВАТЕМАЛА. Не вщухає виверження вулкана Фуего.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Наживаються на селянах

Михайло ВЕДМІДЬ.

УПРОДОВЖ перших трьох днів тижня ситуація в зоні проведення Операції об’єднаних сил залишалася незмінною: ворог не припиняв гатити по позиціях українських військ, зокрема із заборонених видів зброї. Внаслідок обстрілів та бойових сутичок п’ятеро наших бійців дістали поранень, двоє загинули. За даними розвідки, втрати ворога за цей час — 13 поранених і дев’ятеро вбитих. У ніч на 7 червня загострилася ситуація на луганському фронті. Як повідомляє штаб Операції об’єднаних сил, бойовики вдались до потужних обстрілів позицій українських військ поблизу Кримського і Новотошківського. Бійці ЗСУ дали гідну відсіч ворогу.

А напередодні вночi пpотивник здiйснив мiномeтний обстpiл одного з pотних опоpних пунктiв поблизу Станицi Луганської. Пiд пpикpиттям щiльного вогню зi стpiлeцької збpої тepоpисти pозпочали спpобу захоплeння позицiй укpаїнських захисників. Вiйськовий фeльдшep пpапоpщик Чeзаp Нiкiфоpeску, який пepeбував на бойовому чepгуваннi спостepiгачeм, вiдкpив у вiдповiдь пpицiльний вогонь із кулемета. Тим часом дивepсiйно-pозвiдувальна гpупа пpотивника pозпочала обстpiл позицiї pотного опоpного пункту з флангу, намагаючись його захопити. Нiкiфоpeску миттєво пepeнiс вогонь ДШК в стоpону ДPГ пpотивника, чим змусив її вiдступити. У повiдомлeннi прес-центру штабу ООС зазначається, що в бою вiйськовий фeльдшep особисто знищив вогнeву точку пpотивника та кiлькох бойовикiв. Своїми вмiлими дiями вiн нe допустив спpоби пpосування пpотивника у бік укpаїнських позицiй.

Не припиняють бойовики обстрілювати й цивільні об’єкти. Так, увечері 4 червня, близько 21.00, вони обстріляли Донецьку фільтрувальну станцію (ДФС). Обслуговуючий персонал був вимушений ховатись у бомбосховищі та залишився чергувати на об’єкті другу добу поспіль.

Як повідомив координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук, російське окупаційне командування згідно з указівкою генштабу ЗС РФ віддало розпорядження про зменшення активних бойових дій на період проведення в Росії Чемпіонату світу з футболу. Проте, пише Д. Тимчук, за останній тиждень зниження інтенсивності обстрілів з боку противника (із заборонених мінськими домовленостями видів зброї) майже не відчувається — близько 220 вогневих нальотів проти майже 280 попереднього тижня.

У керівництві так званої служби прикордонної охорони МДБ ЛНР активно поширюється інформація, що з 12 червня по 17 липня (на період проведення в Росії ЧМ-2018) російська сторона запроваджує режим жорстких обмежень на перетин кордону РФ для приватних транспортних засобів і рейсових автобусів, які здійснюють регулярні рейси з «ЛНР» на територію РФ.

Своєю чергою на рівні середньої і молодшої командної ланки російські прикордонники цю ситуацію своїм «колегам» у «ЛНР» не коментують. «Вочевидь, це показово демонструє, що у відповідальний момент «рускій мір» на окупованому Донбасі категорично не потрібен Кремлю в жодній іпостасі, — роблять вис-новок у групі «ІО». — У Москві дуже переживають, аби, не дай Боже, тамтешні «нищеброди» не вилізли на світ перед іноземними гостями й не посоромили «велику» Росію або, що ще гірше, не спровокували який-небудь міжнародний конфлікт з усіма можливими наслідками. Отже, функція у «новоросів» була й залишається попередньою — бути гарматним м’ясом Кремля. Не більше».

Керівники «ДНР», повідомляє група «ІО», маніпулюють показниками видобутку вугілля на території ОРДО, зазначаючи, що у них начебто значно зросли обсяги видобутку у 2018 році. Проте порівняння відбувається виключно з показниками минулого року, який був найпровальніший із видобутку вугілля за час існування «ДНР». Якщо порівнювати з 2016-м, то виявиться, що реально «чорного золота» піднімають на-гора у півтора разу менше.

Підконтрольні О. Захарченкові та його оточенню підприємства наживаються на місцевих селянах. Вони скуповують продукцію місцевих фермерів за низькими цінами. Потім її продають у Росії дорожче в три рази. Незадоволених цією ситуацією фермерів попереджають, що обурених таким здирництвом примусово відправлятимуть на передову.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
До уваги абітурієнтів
Читати
Вимушені мілітаризуватися
Читати
Менше людей — більше грошей?
Читати
Позбавлять контролю
Читати
Побільшало сталевих помічників
Читати
До приватних рук шикуйсь!
Читати
Відійшла у вічність
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове