Архів
П’ятниця,
8 червня 2018 року

№ 43 (19590)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Точка зору

Перекуємо мечі на рала

Валентин СИДОРОВ.

с. Степове

Новоодеського району

Миколаївської області.

МАХОВИК війни, біди, горя, злиднів і неспокою на нашій планеті століттями поспіль крутять можновладці великих і багатих держав тільки задля того, щоб руками народу загребти до власних кишень побільше грошей. Сьогодні оберти цього гібридного маховика набирають загрозливу швидкість, балансуючи на межі Третьої світової. Ця плутанина смерті та безчестя вже дістала до самих кісток, а зупинити її може тільки повне роззброєння всіх країн.

Ну скажіть, владолюбці всіх народів і держав, скільки ще літ мають злидарювати, бідувати, страждати й гинути у безглуздих війнах люди? Не народ же, а можновладні, як писала Л. Костенко, «покоління за поколінням посилають на війни молодих, здорових і гарних, а самі, як пінгвіни, розкланюються на самітах та фуршетах». А суворе волання Тараса Шевченка: «Чи довго ще на сім світі катам панувати?». І справді, чому в Божому світі ми живемо не по-божому, а по-варварськи, вбиваючи за оті папірці батьків, братів, сестер та дітей.

Господарем на планеті, як і в кожній державі, є народ, а не мізерна групка зажирілих і божевільних від жадібності та безкарності можновладців, яких давно пора прокатати на вороних, а зброю, на яку вони опираються, знищити назавжди.

Український уряде, зроби ще один крок назустріч миру та безпеці: нагадай світові з трибуни сесії Генеральної Асамблеї ООН про необхідність негайного припинення виробництва будь-якої зброї і ведення будь-яких воєнних дій та початку поетапного роззброєння, підтримаймо священний заклик: «Війнам — стоп, мечі — на орала!»

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове