Архів
П’ятниця,
8 червня 2018 року

№ 43 (19590)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Огірки це люблять

ДОСВІДЧЕНІ городники напрацювали досить ефективні та дієві народні рецепти для обробки бадилля огірків, що запобігає його передчасному пожовтінню.

Починають обробку таким розчином: 30 крапель йоду на відро чистої води, літр молока і 20-30 грамів розчиненого господарського мила. Обприскування рекомендують проводити раз на 10 діб.

На 5 літрів води взяти літр молочної сироватки. Обробляти розчином огіркове листя з усіх боків.

Лушпиння цибулі (об’єм банки 0,7 л) залити 10 л води, прокип’ятити одну хвилину, накрити кришкою і дати настоятися протягом 12-15 годин. Потім рідину процідити, вичавки віджати, дати як слід відстоятися. На вісім літрів води влити два літри настою і рясно обробити рослини зусібіч, обприскати і полити розчином ґрунт.

Щоб знову з’явилася зав’язь на огірках і перці, потрібно у відро води влити 2 л сироватки і розчинити 150 г цукру.

Принаймні раз на два тижні потрібно розпушувати землю навколо рослин.

Не варто поливати огірки дуже холодною водою.

Версія для друку          До списку статтей

МИ НЕ розраховуємо, звісно, шановні читачі, що, надрукувавши матеріал на тему боротьби з бур’янами, вивільнимо вас від сапки. Важке, навіть виснажливе прополювання триває і в травні, й майже увесь червень, і лягає ця робота переважно на жіночі руки. Ми лише хочемо допомогти цим рукам певними порадами, що ще може пригодитись у звільненні городу від зеленої навали. Спробуйте скористатись рекомендаціями, надто стосовно сівби природного гербіциду — гірчиці.

Інша стаття є відповіддю тим нашим шанувальникам, які писали, що не зав’язуються головки у білокачанної капусти. Дамо біологічне пояснення щодо факторів, які призводять до стрілкування. Принаймні у майбутньому городники мають їх враховувати, бо капуста — складна, так би мовити, городня культура.

Багато в кого, особливо в північних районах, минулої зими вимерз виноград, тож довелося садити молоденький. Отже, перед виноградарем стоїть просте завдання: виростити два хороших пагони. А як це зробити, як доглядати та формувати «зачіску», не женучись за листяною масою, а перенаправляючи поживні речовини з росту на дозрівання лози, розповімо в наступному «Добрику».

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове