Архів
П’ятниця,
8 червня 2018 року

№ 43 (19590)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Розсада томатів із живців

СУТЬ способу — вирощування розсади з живців, а не з насіння. Живець, зрізаний із рослини, набуває у спадок вік материнської рослини і відразу ж після вкорінення починає інтенсивно рости і плодоносити. Особливо швидко переходять у фазу цвітіння і плодоношення живці з уже сформованими квітковими бутонами. Такі рослини зазвичай зацвітають відразу після вкорінення.

Живці повинні бути завдовжки 5-7 см, бажано із зачатками бутонів. Їх укорінюють у воді. Зазвичай коріння відростає через п’ять-сім днів, ідеальна його довжина 0,2-1 см. Чекати утворення довгих коренів не варто, оскільки вони обламуються при посадці.

Версія для друку          До списку статтей

МИ НЕ розраховуємо, звісно, шановні читачі, що, надрукувавши матеріал на тему боротьби з бур’янами, вивільнимо вас від сапки. Важке, навіть виснажливе прополювання триває і в травні, й майже увесь червень, і лягає ця робота переважно на жіночі руки. Ми лише хочемо допомогти цим рукам певними порадами, що ще може пригодитись у звільненні городу від зеленої навали. Спробуйте скористатись рекомендаціями, надто стосовно сівби природного гербіциду — гірчиці.

Інша стаття є відповіддю тим нашим шанувальникам, які писали, що не зав’язуються головки у білокачанної капусти. Дамо біологічне пояснення щодо факторів, які призводять до стрілкування. Принаймні у майбутньому городники мають їх враховувати, бо капуста — складна, так би мовити, городня культура.

Багато в кого, особливо в північних районах, минулої зими вимерз виноград, тож довелося садити молоденький. Отже, перед виноградарем стоїть просте завдання: виростити два хороших пагони. А як це зробити, як доглядати та формувати «зачіску», не женучись за листяною масою, а перенаправляючи поживні речовини з росту на дозрівання лози, розповімо в наступному «Добрику».

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове